Két új Huawei csúcsmobil jön Magyarországra

0

A Huawei részesedése nagyot esett az európai piacon az elmúlt években, ami mögött egyértelműen az amerikai tiltások állnak. A gyártó kénytelen Google-szolgáltatások nélkül kiadni a telefonjait, ez pedig jelentősen visszafogja az eladásokat. Mindenesetre a vállalat még nem adta fel, nemsokára Európában is megjelennek a Huawei aktuális zászlóshajói!

Természetesen a P50 szériáról van szó, ezen belül is a P50 Pro, illetve a hajlítható kijelzős P50 Pocket fog megjelenni az európai piacokon (várhatóan Magyarországon is).

A Huawei január 26-án tart egy európai bemutató eseményt, ezen árulják majd el a hivatalos részleteket, de az előzetes hírek szerint az alábbi árakra lehet számítani:

  • A Huawei P50 Pro 1199 euróba kerülhet, ami átszámolva 425 ezer Ft.
  • A Huawei P50 Pocket 1622 euróba kerülhet, ami átszámolva 575 ezer Ft.

Fontos megjegyezni, hogy ezeket az árakat még nem erősítették meg hivatalosan.

A P50 modellek európai megjelenése azért lesz jelentős esemény, mert utoljára 2020 áprilisában jelentek meg Huawei csúcsmobilok Európában (és Magyarországon is) szélesebb körben (P40 és P40 Pro), és azóta több, mint másfél év telt el. A Mate 40 Pro később csak “mutatóba” érkezett (kis darabszámban jelent meg).

A P50 sorozat útja elég rögösen indult, már a bemutató is durván fél évet csúszott, és eleinte csak Kínában dobták piacra a zászlóshajókat, ráadásul 5G nélkül. Mindenesetre várjuk az európai (és a magyar) megjelenést, bár kérdéses, hogy mennyire lesznek sikeresek a telefonok, hiszen jó eséllyel az 5G támogatás továbbra is kimarad, és a Google-szolgáltatások hiánya sem segíti majd az eladásokat.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid