Kétféle kamerát kapott a Samsung Galaxy S6

0

Bár a Samsung nem fedte fel, hogy egészen pontosan milyen szenzort használ a Galaxy S6 és az S6 edge hátlapi kamerájában, a legtöbb vizsgálat és teszt azt mutatta ki, hogy egy Sony IMX240-ről van szó. Néhány felhasználó azonban arra lett figyelmes, hogy a mobiljukba a gyártó saját, házon belül készített képrögzítő apparátusát szerelték be. 

Az XDA oldalán bukkantak fel azok a Samsung Galaxy S6, illetve S6 edge tulajdonosok, akiknek állítása szerint nem a Sony szenzora található a készülékükben. Az általuk birtokolt okostelefonba érdekes módon a Samsung saját fejlesztésű, 16 megapixeles ISOCELL kamerája került.

Samsung hátlapi kameraszenzor

Samsung hátlapi kameraszenzor

A gyártó eddig nem kommentálta a jelenséget, így nem tudni, melyik készülékbe kerül Sony, vagy Samsung szenzor, és hogy milyen elv alapján. Olyan illető sem szólalt még fel, akinek mindkét típusú készülék a birtokában volna, ezért azt sem tudjuk, hogy milyen minőségbeli eltérések vannak a két érzékelő között.

Sony hátlapi kameraszenzor

Sony hátlapi kameraszenzor

Frissítés (2015. 05. 05.): A SamMobile-nak sikerült két különböző szenzorral szerelt készüléket összehasonlítania, így kiderültek a különbségek. Túl nagy eltérés nincs, de nappal a Sony egység kicsit szebb, teltebb színeket eredményez, kevés fénynél pedig a Samsung ISOCELL szenzora bizonyult némileg jobbnak. Azt továbbra sem tudjuk, hogy a dél-koreai gyártó mi alapján szereli az egyik vagy a másik kamerát a Galaxy S6-ba, de valószínűleg nem áll rendelkezésre elég Sony szenzor, ezért használják a sajátjukat is.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid