Kevesebb mobilt és több PlayStation 4-et gyárt majd a Sony!

0

A Sony mobiljai mindig is az élvonalba tartoztak, és jelenleg is kimondottan népszerű a japán gyártó, a pénzügyi eredmények azonban nem erről tanúskodnak, ezért komoly lépések megtételére van szükség.

A legtöbb veszteséget a TV és az okostelefon divízió termeli a Sony-nak, így nem okoz nagy meglepetést, hogy ezeken a területeken ésszerűsítést – azaz csökkentést – tervez a gyártó. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Sony a későbbiekben nem kíván részt venni a minél nagyobb piaci részesedésért folyó versenyben, és úgy próbálják belőni az okostelefonok és a televíziók legyártott mennyiségét, hogy nyereségessé váljon a folyamat. Ez nagyjából 30%-os csökkentést jelent, azaz például ennyivel kevesebb Xperia mobil fog a jövőben legördülni a gyártósorokról.

Persze vannak kifejezetten sikeres termékei is a Sony-nak, ilyen például PlayStation 4, ami szép bevételt hozott, vagy a kameramodulok, amik sok más gyártó csúcsmodelljében megtalálhatóak. A későbbiekben inkább ezekre a területekre összpontosítana a gyártó a hírek szerint.

Playstation-4

Az ésszerűsítési törekvés egyébként nem csak a Sony-nál figyelhető meg. A Samsung is egyre kevésbé állja meg a helyét a versenyben, és bár még mindig ők adják el a legtöbb okostelefont a világon, csökken az előnyük a többi gyártóval szemben, ráadásul ők sem működnek túl gazdaságosan. Ezért a dél-koreai gyártó jövőre kevesebb modellt dob majd a piacra, és talán az árazás tekintetében is közelednek majd másokhoz.

Engadget

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid