Kiderült az Apple belsős statisztikáiból, hogy nem kevés iPhone-os vált Androidra

0

Nem ez az első alkalom, hogy az Apple és az Epic között zajló pereskedés következtében érdekes, korábban nem látott belsős információk bukkannak fel. Nagyjából egy hónapja derült ki, hogy miért nincs iMessage csevegő Androidra, most pedig arról kaptunk hiteles adatokat, hogy az iPhone felhasználók hány százaléka vált a másik platformra negyedévente.

Általában legfeljebb becsléseket láthatunk az iPhone tulajok márkahűségéről/elégedettségéről, most viszont a perben azt szerette volna bizonyítani az Apple, hogy nem láncolják magukhoz a felhasználókat, és van átjárhatóság a két rendszer között, ezért pontos adatokat tettek közzé. A 2019-es és 2020-as számok azt mutatják, hogy az iPhone-t használók átlagosan 81%-a vett a következő alkalommal is almás mobilt, míg 19% Androidra váltott. Hogy ez mennyire sok, az nyilván relatív, de mindenképpen egy számottevő hányad, durván minden ötödik felhasználó androidos telefonra cseréli az iPhone-ját.

Az adatok egyébként időszakonként eltérők, 2020 harmadik negyedévében például csak 12% pártolt át Androidra, előtte viszont két negyedévben is 26% volt az elvándorlás az Apple mobilos táborából.

Mielőtt persze azt gondolnánk, hogy ez egy egyoldalú trend lenne, korántsem erről van szó, nyilván folyamatosan akadnak az Android felhasználók között is olyanok, akik iPhone-ra váltanak.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid