Kiderült a Google hajlítható mobiljának neve és a várható ára

0

Ismét híreket hallani a Google hajlítható okostelefonjáról, amelynek a legújabb értesülések szerint egyáltalán nem Pixel Fold lesz a neve, és szignifikánsan olcsóbb lesz, mint a Samsung Galaxy Z Fold 3.

Kezdjük akkor a névvel! A legújabb értesülések szerint a hajlítható képernyős okostelefon Google Pixel Notepad néven kerül majd a boltok polcaira, Pixel Fold helyett. Erre nem mostanában fog sor kerülni, állítólag a keresőóriás nem tervezi a készüléket 2022 végénél hamarabb leleplezni és forgalomba helyezni. Az okostelefon ára állítólag olyan 1400 dollár (~446 ezer Ft) körül fog alakulni, ami 400 dollárral kedvezőbb, mint a Samsung Galaxy Z Fold 3 árcédulája.

Az előzetes feltételezések alapján a Google hajlítható mobilja az Oppo Find N-hez hasonlóan egy kompaktabb formatervvel érkezhet, kicsit alacsonyabb és némileg szélesebb lesz, mint a Galaxy Z Fold modellek. Ami pedig a jellemzőket illeti, számítani lehet ugyanarra a Tensor lapkakészletre, amely a Pixel 6 sorozat tagjait is hajtja, illetve ha valóban az év végén leplezik le a készüléket, akkor talán egy valamilyen frissített verzióra.

Kamerák tekintetében ez a hajlítható mobil kevésbé lesz meggyőző, mint a Google Pixel 6 modellek, legalábbis ezt állítják a szóbeszédek. Az elsődleges képrögzítő modul 12,2 megapixeles lesz, a Sony IMX363 szenzorja rejtőzik majd a belsejében, ami egyébként egy sokszorosan bevált érzékelő, használták már a Pixel 2, 3, 4 és az 5 szériáknál is. A Samsung 50 megapixeles GN1 kameráját állítólag azért kell hanyagolnia a cégnek, mert túl vastag volna egy efféle hajlítható kijelzős készülékhez. Az elsődleges képrögzítő mellett lesz egy 12 megapixeles, ultraszéles látószögű IMX386 modul, valamint 2 darab 8 megapixeles IMX355 egység, önarcképek készítéséhez. Az egyik valószínűleg a külső oldalon foglal helyett, míg a másikat vélhetően belülre szerelik majd.

Fontos megemlíteni, hogy ezek egyelőre egyáltalán nem hivatalos forrásból származó értesülések, érdemes őket fenntartással kezelni. Még akkor is, ha van bennük igazságtartalom, hiszen ha a Google Pixel Notepad/Fold valóban 2022 végén lát napvilágot, addig még változhatnak a készülék fontosabb jellemzői.

Forrás: 9to5Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid