Kiderültek a Google Pixel 6 és a Pixel 6 Pro fontosabb jellemzői

0

A Google Pixel 6 mobilok ismét reflektorfénybe kerültek, ezúttal azért, mert egy londoni szolgáltató, a Carphone Warehouse idő előtt lebuktatta szinte az összes fontosabb jellemzőjüket. A valószínűleg véletlenül kikerült adatokat azóta már levették a weboldalról, de Evan Blass, a hírhedt szivárogtató gyorsabb volt, és mindent megörökített.

A két okostelefon közül nyilván a Google Pixel 6 Pro az érdekesebb, amelynek burkolata alatt a keresőóriás saját fejlesztésű lapkakészlete, vagyis a Tensor teljesít szolgálatot. A chipset magában foglal egy mesterséges intelligencia modult, ami hardveres gyorsítást biztosít olyan funkciókhoz, mint az éjszakai vagy a portré fotózás. A Google Tensort energiahatékonyságra optimalizálták, és elviekben 80 százalékkal gyorsabb, mint a Google Pixel 5 belsejében lévő Qualcomm Snapdragon 765G chip.

A Pixel 6 Pro hátoldalán található az eddigi legfejlettebb kamera, amit valaha Google okostelefon esetében alkalmaztak. Az elsődleges képrögzítő szenzor egy 50 megapixeles modul, ami sokkal nagyobb, mint a Pixel 5 12 megapixeles, 1/2,55 hüvelykes elsődleges érzékelője.

Ennek megfelelően 150 százalékkal több fényt képes beengedni, ami nyilván a kedvezőtlenebb fényviszonyok között, illetve éjszaka készülő fényképek esetében lesz fontos.

A másik fontos újítás, hogy lesz egy telefotó lencse, ami 4x optikai zoomra képes, ezt a Super Res Zoom szoftveres megoldással hússzorosra lehet növelni. Kapunk továbbá egy 12 MP-es, ultraszéles látószögű egységet. Azt is megemlítik, hogy az előlapi kamera 94 fokos látószöggel rendelkezik majd.

Kiemelik a “Magic Eraser” elnevezésű mesterséges intelligencia eszközt, amivel a nem kívánt személyeket és tárgyakat lehet eltávolítani a fényképről. Hasznos lehet, amikor egy zsúfolt helyen próbálunk fotót készíteni valamiről vagy valakiről. A “Face Unblur” segítségével az elmosódott fotókat is megmenthetjük, az eszköz képes élvezhető minőségben helyreállítani például a fotóalanyok arcát egy kevésbé jól sikerült fényképen.

A Google Pixel 6 Pro támogatni fogja a 30 wattos gyorstöltést, amelyet USB-C csatlakozón keresztül vesz fel. A megfelelő adapterrel a teljesen lemerült mobil mindössze 30 perc leforgása alatt 50 százalékra tölthető. Támogatott lesz a vezeték nélküli táplálás is, akár 23 wattos padokkal is tölthetjük majd a készüléket.

Az okostelefon képernyője egy 6,7 hüvelykes LTPO OLED panel lesz, variálható képfrissítési rátával, amely 10 és 120 Hz között lesz képes megjeleníteni a tartalmakat. A képernyőt a karcokkal szemben Gorilla Glass Victus oltalmazza majd, míg a készülék külső borítása IP68 minősítésnek megfelelően állja a víz és a por támadásait. A készülék új biztonsági chipet is kap, a Titan M2 annak a Titan M-nek a folytatása, amelyet még a Pixel 3-mal mutattak be. Hogy a védelem valóban hatékony legyen, a Google 5 éven át fogja biztosítani a biztonsági frissítéseket.

Egy másik rendkívül hatékony funkció az offline fordítás lehetősége lesz, amelyet 55 nyelven lehet majd használni. Ha valaki fogja a kamerát, és ráfókuszál egy adott szövegre, internetkapcsolat nélkül is meg fog történni a fordítás. Az At a Glance pedig jövőbeni eseményekkel kapcsolatos releváns információkat jelenít meg, és valószínűleg lesznek még egyéb meglepetések is a tarsolyban. A Google Pixel 6 Pro – akárcsak az alapmodell – Android 12 operációs rendszer futtat, néhány olyan extra funkcióval, amik csak a Pixel mobilokon lesznek elérhetők.

Hasznos kiegészítők is lesznek a telefon(ok) mellé. Példának okáért a 30 wattos UBC-C töltő vagy a The Pixel Stand vezeték nélküli töltő, amely képes a készüléket az otthoni okoseszközök irányítására alkalmas hubbá alakítani, de lehet a telefonból intelligens képkeret is, ami a Google Fotók alkalmazásból jelenít meg különböző képeket. A mobil mellé kínálnak majd egy átlátszó tokot is, amelynek több, mint 30 százaléka újrahasznosított műanyagból készült.

Ami a Google Pixel 6-ot illeti, a telefon belsejében ugyanúgy Tensor lapkakészlet végzi majd a számításokat, szintén egy Titan M2 biztonsági chippel kiegészítve. Telefotó modul nem lesz, viszont ugyanazt az 50 megapixeles elsődleges, valamint 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát kapjuk, mint a Pro modell esetében. A képernyő valamivel kisebb lesz, 6,4 hüvelykes hagyományos, lapos OLED panel ékesíti majd a telefon előlapját. Szintén magas képfrissítési ráta jellemzi a megjelenítőt, amelyet ugyanúgy Gorilla Glass Victus véd, míg a telefont magát olyan kialakítással látták el, amely szintén megfelel az IP68 besorolásnak.

Ugyanazokat a kiegészítőket az alapmodell mellé is meg lehet majd venni, habár a vezeték nélküli töltés némileg lassabb lesz, legfeljebb 21 wattal lehet majd ilyen módon tölteni a Google telefonját. A Google Pixel 6 és Pixel 6 Pro bemutatója október 19-én kerül megrendezésre, ám a mobilok első körben csupán 8 országban lesznek elérhetőek. Az ausztrál, a kanadai, a francia, a német, a japán, a tajvani, a brit és az amerikai vásárlók csaphatnak le elsőként az újdonságokra. Az eddigi hírek alapján a Google Pixel 6, tehát a kisebb modell ára 650 euróról indulhat, míg a Pro modellért 900 eurót kérhetnek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid