Kiderült, mely LG mobilok kapnak Android 11 frissítést

0

Bár a közelmúltban eléggé vészjósló szóbeszédeket lehetett hallani az LG mobilos divízióját illetően, a vállalat munkatársai továbbra is teszik a dolgukat a háttérben, és többek között folyamatosan dolgoznak azon, hogy a már meglévő készülékek egy részén futtatható legyen a legújabb zöld robotos rendszer. A gyártó sosem tartozott a legszorgalmasabban frissítő vállalatok közé, és most sem igazán fogják elkapkodni a dolgokat. Az LG most hivatalosan is megosztotta frissítési ütemtervét, így már tudjuk, hogy melyik készülékek és nagyjából mikor kapják meg az Android 11 rendszert.

Az LG egyelőre csak a Velvet 5G mobilokon tette elérhetővé az új rendszert, és kizárólag a dél-koreai piacon értékesített példányokon, rajtuk túlmenően bizonyos USA-ban eladott V60 variánsok tulajdonosai örülhettek a naprakész szoftveres környezetnek. Ők amúgy az előző hónapban kapták meg az adatcsomagot. Hogy az európai felhasználók se vergődjenek kétségek között, az LG németországi szárnya megosztott egy táblázatot, amelyben részletezik, mely modellek nagyjából mikor kaphatnak Android 11-et.

Az okostelefonok közül újfent a Velvet 5G kapja meg elsőként az új szoftveres környezetet, valamikor áprilisban. Június vége előtt a G8X készüléket birtoklók is örülhetnek majd a frissítésnek, a július és szeptember között időszakban pedig a Velvet 4G, valamint a G8S felhasználók csatlakozhatnak majd az üdvrivalgáshoz. Azok, akik a Wing, K52 és K42 készülékeket tudhatják magukénak, kénytelenek lesznek az idei év utolsó negyedéig várni, ugyanis kedvencük október és december között frissülhet Android 11-re, ami csupán azért necces, mert addigra már az Android 12 is megjelenik. Ha nem látod a tulajdonodban lévő LG mobilt a listán, az azt jelenti, hogy a gyártó nagy valószínűséggel nem fogja frissíteni. Számukra már csak a custom ROM-ok birodalma jelenthet reménységet, de oda óvatlanoknak nem érdemes betenni a lábát.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid