Visszatért a takarékos Instagram Lite alkalmazás

0

2018-ban egyszer már megjelent a gyengébb telefonokra optimalizált Instagram Lite alkalmazás, a Facebook azonban 2020 folyamán eltávolította az appot a Google Play Áruház kínálatából. Mivel nem mindenkinek van csúcstelefon a zsebében, sokaknak hiányzott az applikáció, ami most végre vissza is tért! Az Instagram Lite újra megjelent, már 170 országban elérhető, csak épp nálunk nem, legalábbis egyelőre.

A régi-új alkalmazás nagy előnye az alap applikációval szemben, hogy sokkal kevesebb adatforgalmat generál, sokkal kisebb sávszélesség mellett is képes korrektül működni, és mindössze 2 MB-ot foglal a letöltést követően. Az Instagram Lite-ot elsősorban azon régiók felhasználói számára fejlesztették, ahol nincs megfelelő internetes lefedettség. Az alkalmazás már tölthető 170 országban, ezek között olyan afrikai, ázsiai és latin-amerikai régiók vannak elsősorban, amelyek régebbi, esetleg elavult internetes infrastruktúrával rendelkeznek.

Az Instagram Lite eredetileg 2018-ban debütált, majd később 2020 folyamán kivonták a Play Áruház kínálatából. Az új Instagram Lite lehetővé tesz olyan funkciókat, mint a közvetlen üzenetek, a videók rögzítése és megosztása, de a Reels is megtalálható a felhozatalban.

A Facebook tel-avivi részlegének termékmenedzsment igazgatója, Tzach Hadar azt nyilatkozta, csapataik azért fejlesztik ezeket a “lite” alkalmazásokat, hogy az internethez csekélyebb hozzáféréssel rendelkező, vagy a világhálóra korlátozott adatcsomagokkal csatlakozó embereknek se kelljen nélkülözni a szolgáltatásaikat. A céljuk az volt, hogy az Instagram élmény gyors, jó minőségű és megbízható maradjon, függetlenül attól, hogy a felhasználók milyen eszközön, platformon, illetve internet lefedettség mellett veszik igénybe a szolgáltatást.

Nyilván ezt nem lehetett megvalósítani kompromisszumok nélkül. Az Instagram Lite alkalmazásban nem használhatunk flancos, sok adatot használó animációkat, nincsenek filterek, viszont a GIF-eket és matricákat nem vették ki. Tzach Hadar azt is elárulta, hogy az Instagram Lite-on kívül a Facebook kifejlesztett egy Express WiFi szolgáltatást, amely internet-hozzáférést fog biztosítani Ázsia, Afrika és Dél-Amerika húsz országa számára, mindezek mellett pedig egy digitális pénztárca megalkotásán is ügyködnek a közösségi portál fejlesztői.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid