Még 1 MB sincs az új Instagram Lite alkalmazás

0

Az Instagram kapott egy új, belépőszintű hardverre optimalizált Android alkalmazást Instagram Lite néven. Az applikáció kevesebb, mint 1 MB méretű, és elsősorban a fejlődő országok felhasználói számára készült, akik így remekül tudnak majd spórolni a tárhellyel, és eszközük egyéb erőforrásaival.

Elsőre talán hihetetlennek tűnik, de az alkalmazás mindössze 573 KB, ami azért lehetséges, mert egy progresszív web applikációról van szó. Annak ellenére, hogy mennyire keveset foglal a program, nagyon kevésben különbözik az alap változattól.

A lényeges funkciók nagy része mind megvan, képesek vagyunk képeket feltölteni, és szerkeszteni azokat, videókat menedzselni, használhatunk különféle filtereket, nézhetjük a barátaink történeteit, szóval szinte mindent megkapunk egy dolog kivételével.

Sajnos az üzenetküldési opció kimaradt az Instagram Lite lehetőségei közül, a Direct Messages funkcióról egyelőre le kell mondanunk. Nem véletlenül használtuk az egyelőre szót, ugyanis igéretet kaptunk arra nézve, hogy ez a fícsör később bekerül majd az alkalmazásba. Hogy pontosan mikor, arról még nem kaptunk tájékoztatást.

Az Instagram jelen pillanatban is a reneszánszát éli, köszönhetően a számos új funkciónak és lehetőségnek, amelyet az alkalmazáshoz adtak a fejlesztők. A Lite verzió még nem hozzáférhető a mi országunkban, de erre a linkre kattintva ezt bármikor ellenőrizni tudjátok, és letölthetitek amikor/ha végre eljut hozzánk is. Addig is felvehetitek a kívánságlistára, a ravaszabbak pedig kereshetnek alternatív letöltési lehetőségeket is.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid