Kiderült, mikor jöhet a OnePlus Z

0

Az április 14-én megrendezésre került OnePlus 8 bemutatón nem érkezett meg a OnePlus Z, vagyis a legújabb modellek “Lite” változata, de persze nem marad el a debütálás, egy szivárogtató szerint a készülék júliusban fog csatlakozni a zászlóshajókhoz.

A OnePlus Z hivatalos leleplezését állítólag a koronavírus-járvány akadályozta meg, habár a kínai gyártó igazából sosem erősítette meg hivatalosan, hogy valóban dolgozna egy ilyen nevű készüléken, vagy úgy általában véve egy OnePlus 8 mobilokon alapuló Lite modellen.

Korábbi szóbeszédek értelmében a OnePlus Z lesz a gyártó első okostelefonja, amiben nem egy Qualcomm Snapdragon lapkakészlet teljesít szolgálatot, a bennfentesek szerint egy MediaTek Dimensity 1000L végzi majd a számításokat. A chipset természetesen ugyanúgy támogatja az 5G hálózatokat, így ilyen téren nem érné hátrány azokat sem, akik ezt a készüléket választják a szűkös pénzkeret, vagy bármely egyéb okok miatt.

Az új híreket közzétevő szivárogtató egy vázlatot is megosztott velünk, amin látható, hogy a mobil előlapi kamerája a felső keret alatt középen foglal helyett, nem pedig a bal oldalon, mint a többi OnePlus 8 készülék esetében. A vázlat egyébként csak megerősíti azokat a rendereket, amelyeket tavaly decemberben volt szerencsénk először megtekinteni, és amelyek állítólag szintén a OnePlus Z-t, vagy ahogyan akkoriban hívtuk, a “OnePlus 8 Lite”-ot ábrázolták. Láthattuk, miként és miben fog különbözni az alapmodelltől ez a bizonyos olcsóbb készülék, például a kamerakészlet a bal felső sarokba kerülhet. A megjelenítő, ha minden igaz, ugyanúgy AMOLED lesz, a képfrissítési ráta pedig 90 Hz lehet.

Korábbi render a készülékről

A OnePlus a 2015-ben bemutatott OnePlus X óta nem próbált szerencsét a középkategóriában, az pedig már nem most volt. Tekintve a OnePlus 8 mobilok megemelt árát, és a jelenlegi, a telefonvásárlásoknak kevésbé kedvező gazdasági helyzetet, talán a közeljövő lesz a legjobb a kínai gyártó számára, hogy előhozakodjon egy olcsóbb, megfizethetőbb okostelefonnal. Ti mit gondoltok? Vennétek olcsóbb OnePlus mobilt 2020-ban?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid