Új processzort fejleszt a Samsung a Galaxy Note 20-ba

0

Egy korábban eléggé megbízhatónak bizonyult forrás szerint a Samsung már javában dolgozik az Exynos 990 chipset egy újabb, frissített változatán, amelyet azért készítenek, hogy méltó kihívója lehessen a Qualcomm Snapdragon 865 lapkának. Az újdonságot a Samsung Galaxy Note 20 széria tagjaiban fogjuk elsőként viszontlátni.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Samsung augusztusban mutatja be a Samsung Galaxy Note 20-at, illetve annak esetleges testvéreit, ezekben pedig – egyes piacokra szánt verziókban legalábbis – az Exynos 992 névre hallgató lapkakészlet végezheti majd a számításokat, ami lényegének nem más, mint az Exynos 990 egy módosított, vagy ha úgy tetszik ráncfelvarrt változata. A chipset 6 nanométeres csíkszélességgel büszkélkedhet, ha hihetünk az eddigi szóbeszédeknek.

Mi indokolja a fejlesztést? Valószínűleg az, hogy rengetegen felháborodtak a Galaxy S20 mobilok különböző piacokra szánt verziói közötti különbségeken. A Snapdragon 865-ös változatok nem csak gyorsabbnak bizonyultak, de az üzemidejük is hosszabb, és kevésbé melegszenek, mint az Exynos 990-es kiadások.

Ezek olyan gondok, amelyeket nyilván meg kell oldania a Samsungnak, de ha hihetünk a friss híreknek, az Exynos 992 megújult architektúrát is kap, ennek köszönhetően pedig jobban fog teljesíteni, mint a Qualcomm Snapdragon 865, és elvileg kevesebbet is fogyaszt majd.

Bizonyos hangok szerint az Exynos 992 fejlesztésének egy másik lehetséges oka az, hogy a Qualcomm talán mégis piacra dobja a Snapdragon 865 Plus variánsát, habár eddig minden arra utal, hogy ebből a bizonyos lapkakészletből nem lesz semmi.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid