Kiderült, milyen erős lehet a Pixel 6 mobilok Google által tervezett egyedi processzora

0

A sosem pihenő szivárogtatóknak köszönhetően újabb információk kerültek napvilágra a hamarosan debütáló Google Pixel 6 és Pixel 6 Pro mobilokkal kapcsolatban. Ezek egy része a burkolatuk alatt szolgálatot teljesítő, egyedi fejlesztésű Whitechapel lapkával, a többi pedig a telefonok kijelzőjével kapcsolatos.

Max Weinbach, a népszerű és a legtöbb esetben megbízhatónak mondható szivárogtató nemrégiben publikált podcast adásában elárult néhány részletet a Google Pixel 6 és Pixel 6 Pro modellek kapcsán. A tippmester úgy tudja, hogy a Whitechapel fejlesztési néven futó, házon belül fejlesztett lapkakészlet nem rendelkezik majd olyan teljesítménnyel, mint a Qualcomm Snapdragon 888 vagy a Samsung Exynos 2100, de azért lesajnálni sem kell. A chipset ugyanis a Samsung 5 nanométeres gyártási eljárásával készül, nyers erejét tekintve valahol a Snapdragon 865 és a 888 közé fog esni, ami azért még mindig komoly számítási erőt jelent. A grafikus gyorsításról egy Mali GPU gondoskodik majd, amely a hírek szerint terhelés alatt is kiválóan teljesít. Más szivárgások szerint a Google egyedi chipje nagyjából azt a teljesítményt fogja hozni, mint a Qualcomm Snapdragon 870.

Az egyedi fejlesztésű lapkakészlet egyik különlegessége az NPU modul, vagyis a neurális feldolgozó egység, illetve annak képfeldolgozó chipje lesz. Efféle hardveres elemekkel vérteztek már fel Pixel szériás mobilokat, de a tavalyi modellekből kimaradtak valamiért. Ezeknek az a feladata, hogy még szebbé tegyék az okostelefon által készített fényképeket, némi komputerszámítási mágiával. Korábbi szóbeszéd szerint 50 megapixeles elsődleges, valamint egy 5x zoomra képes, 8 megapixeles felbontású kamerával lesznek összeköttetésben ezek a komponensek.

Végül, de nem utolsósorban szó esett a mobilok megjelenítőjének felbontásáról és képfrissítéséről is. Ha Weinbach nem téved, akkor a Google Pixel 6 kijelzője Full HD+ felbontást kínál majd legfeljebb 120 Hz-es képfrissítés mellett. A Google Pixel 6 Pro képernyője ennél egy kicsit komolyabb lesz, QHD+ megjelenítés mellett tudja majd a 120 Hz-et.

Forrás: GSMArena és GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid