Kiderült, milyen kamerák kerülhetnek a Google Pixel 7 mobilokra

0

Eddig nem lehetett pontosan tudni, hogy az ősszel érkező Google Pixel 7 készülékek milyen kamerákat állítanak csatasorba, de most egy vállalkozó kedvű fejlesztő kinyomozta számunkra a modulok pontos típusát, jellemzőit. Kuba Wojcieochowksi illesztőprogramok kódjait és más egyéb forrásokat felhasználva nem csupán a Pixel 7 és 7 Pro modellek, hanem a Pixel Tablet és a hajlítható Pixel mobil képrögzítő egységeiről is kiderített néhány részletet. 

A Google Pixel 7 és 7 Pro hátoldalán az elsődleges modul egy 50 MP-es Samsung GN1 lesz, vagyis nem történik változás a jelenlegi generációhoz képest, illetve marad ugyanaz az ultraszéles látószögű egység is, ami nem más, mint a 12 MP-es Sony IMX381.

Az új készülékek esetében azonos szelfikamera kerül beszerelésre, ez pedig a Samsung gyártmányú 3J1 lesz, ami 11 megapixeles felbontással és duál pixeles autófókusszal rendelkezik. A Google Pixel 7 Pro egy új telefotó modult kap, a 48 MP-es Samsung GM1-et, ami előtt a Sony IMX586 érzékelő alkalmazták a Pixel 6 Prón.

A kódok és az elszórt információk között utalás történik egy Lynx kódnevű okostelefonra is, amelynek szintén Samsung GN1 lesz az fő kameramodulja, de fel lesz vértezve egy Sony IMX787 szenzorral is, amelynek egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a szerepe, valószínűleg a telefotó modul belsejében teljesít majd szolgálatot. Akármelyik készülékről is van szó, ezen is egy eddig sosem használt szenzor tölti be az előlapi egység szerepét, amely egy Sony IMX712 lesz, mégpedig 13 megapixeles felbontással. Vagy egy teljesen teszt célzattal megalkotott, a későbbiekben forgalomba nem kerülő prototípust takar ez a kódnév, vagy talán a Google Pixel 7 Ultra modellről van szó, amiről korábban már pletykáltak.

Ha minden jól megy, akkor táblagép is lesz idén ősszel az újdonságok között, a masina Pixel Tablet néven jelenhet meg. A fejlesztő a táblagép képrögzítő moduljainak típusát is kinyomozta, csupán kettő lesz belőlük, egy az elő-, egy pedig a hátlapon. Mindkettő ugyanazt az érzékelőt fogja magában foglalni: a 8 MP-es Sony IMX355 már ismerős lehet, hiszen ez ugyanaz az modul, amit a Pixel 6 esetében is használt a Google.

Egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan milyen névvel érkezik a Google első hajlítható okostelefonja, de azt igen, hogy a hátoldalán szintén egy Samsung GN1 lesz az elsődleges kameramodul. Kapni fog továbbá egy Sony IMX386 érzékelőt, ez lesz az ultraszéles látószögű egység lelke, illetve egy Sony IMX363-at, ami talán egy telefotó kamerába kerül, de ez egyelőre csak tipp. A harmadik egység egy IMX355 lesz, mivel a Pixel 6 készülék esetében ez töltötte be az előlapi modul szerepét, így vélhetően most is a szelfikamera alapjául fog szolgálni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid