Ez most a 10 legnagyobb okostelefon-gyártó

0

Az Omdia egy elismert piackutató cég, amely most publikálta a 2022 második negyedévére vonatkozó jelentését az okostelefon-piaccal kapcsolatban. A szakemberek szerint a szegmens a vizsgált időszak alatt rosszabbul állt, mint az idei év első negyedében, de azért a visszaesésnek is megvoltak a maga nyertesei.

A nemrégiben publikált kutatás szerint az április és június közötti időszakban összesen 293,7 millió okostelefont szállítottak le, ehhez képest az első negyedévben még 307,7 milliót. Tavaly ilyenkor egyébként 303,3 millió okostelefonon sikerült túladni. Kevésbé meglepő, hogy a második negyedévben a piacot a Samsung vezette, mégpedig 62,2 millió leszállított telefonnal, ezzel megelőzte az Apple-t, amelynek 48,9 millió mobilt sikerült értékesíteni. Érdekes lesz látni, hogy hogyan változik majd a lista az iPhone 14 széria megjelenése után.

Friss top 10-es lista (2022 második negyedéve):

  1. Samsung
  2. Apple
  3. Xiaomi
  4. Oppo
  5. Vivo
  6. Honor
  7. Realme
  8. Motorola
  9. Tecno
  10. Huawei

Az elemzők felhívják a figyelmet arra, hogy milyen jól teljesítettek bizonyos készülékek, kiemelték példának okáért a Galaxy A13 és a Galaxy S22 modelleket. Az almás gyártó malmára leginkább a márkahűség hajtja a vizet, de azért nagyobb érdeklődés mutatkozott az iPhone 13 modellek iránt a korábbi generációkhoz képest.

A sort a nálunk is népszerű kínai gyártok folytatják: a harmadik, a negyedik és az ötödik helyet a Xiaomi, az Oppo és a Vivo kaparintotta meg, de a tavalyi azonos időszakhoz képest 20 százalékkal gyengébb eladásokat voltak kénytelenek elkönyvelni. Voltak azért, akik jól jártak, ilyen a Motorola is, amely 19,8 százalékos növekedést tudott produkálni, a nálunk kevésbé ismert Tecno pedig 22,5 százalékkal teljesített jobban, mint tavaly ilyenkor.

Igazán brillírozni viszont a Honor csapata tudott. Mivel a cég elsősorban a kínai piacra összpontosított, éves szinten 125,4 százalékos növekedést produkált az eladási számokban, és több, mint 15,1 millió leszállított készülék mellett vasmarokkal ragadta meg a hatodik helyet. A korábbi anyacég, a Huawei látott már szebb napokat is, de azért a tizedik helyre nekik is sikerült felkúszni.

Mint ahogy írtuk, nemsokára érkeznek az iPhone 14 modellek, ha amikhez különböző tartozékokat már a megjelenés előtt is be lehet majd szerezni. Az alábbi oldalakon találsz ilyeneket:

 

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid