Zenei streaming szolgáltatással készülhet a TikTok

0

A rövid videós tartalmakat megosztó TikTok elképesztő népszerűségnek örvend, így aztán nem csoda, ha más platformok is igyekeznek megfejteni a sikert, vagy ha csúnyábban akarunk fogalmazni, lemásolni őket. A legfrissebb értesülések alapján azonban a videós platform is szeretne újfajta babérokat aratni, ugyanis egy nemrégiben felfedezett szabadalom arra utal, hogy zene streaming szolgáltatás létrehozásával kacérkodnak a TikTok vezetői.

A TikTok anyavállalata, a ByteDance levédett egy kifejezést, a TikTok Music-ot – derült ki a TechRadar munkatársainak köszönhetően. Annak ellenére, hogy a videómegosztó portál népszerűsége folyamatosan növekszik, nagyon úgy tűnik, hogy új vizekre szeretnének evezni, és olyan szolgáltatások riválisává óhajtanak válni, mint a Spotify vagy az Apple Music. A szóban forgó szabadalmat az amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatalhoz nyújtották be, a dokumentációban egy TikTok Music nevű szolgáltatásról van szó.

A jelenlegi streaming szolgáltatásoknak van miért aggódnia, hiszen a TikTok elképesztő népszerűséggel bír, főleg a fiatalok között. Még ha az ifjabb generáció nem is feltétlenül fizetőképes, a TikTok azt is megteheti, hogy egy reklámokkal megtámogatott szuperolcsó, vagy akár ingyenes előfizetői lehetőséget biztosít számukra, amiben azért szintén volna nem kevés bevétel. Azért egyelőre nem érdemes nagyon izgalomba jönni, mert a TikTok Music-ot még nem jelentették be hivatalosan, és szabadalmak is sokszor landolnak a kukában. Ugyanakkor nagy a valószínűsége annak, hogy a koncepcióból a jövőben mégiscsak lesz valami.

A konkurensek mellett más sötét felhőkkel is szembe kell néznie a TikToknak, amennyiben útjára indítja a zenei szolgáltatását. Az USA törvényhozóiról van szó, akiknek már így is akadnak kétségei és kifogásai a platformmal, vagyis jobban mondva annak anyavállalatával, a ByteDance-szel szemben. Az amerikai politikusok már évek óta azzal gyanúsítják őket, hogy szoros kapcsolatot ápolnak a kínai kormánnyal. Erre a vádra hivatkozva a korábbi kabinet és vezetője Donald Trump meg is próbálta betiltani a TikTokot, arra hivatkozva, hogy a platform nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ám a jelenlegi elnök, Joe Biden tavaly júniusban visszavonta ezt a tilalmat.

Azért akadnak aggasztó momentumok a TikTok működésével kapcsolatban. Nemrégiben ugyanis a Buzfeed News adott hírt arról, hogy a platform Kínában lévő fejlesztői hozzáférhetnek az amerikai fogyasztók adataihoz. Ezt követően a TikTok vezérigazgatója, Shou Zi Chew elismerte ugyan, hogy néhány kínai alkalmazott valóban hozzáféréssel rendelkezik az amerikai felhasználók adataihoz, beleértve a nyilvános videókat és hozzászólásokat, ám hangsúlyozta, hogy ezek közül semmit nem osztanak meg a kínai kormánnyal. Azt is kijelentette, hogy a TikTok csak korlátozottan kapcsolódik a ByteDance-hez, és azok az információk, amelyekhez annak alkalmazottai hozzáférhetnek, egyáltalán nem érzékeny természetűek.

Ezek alapján már egyáltalán nem biztos, hogy gördülékeny startja lesz ennek a bizonyos TikTok Music nevű szolgáltatásnak. A Biden-kabinet egyelőre nem ellenséges a TikTokkal szemben, de ez bármikor megváltozhat. Ha viszont az amerikai törvényhozók és politikusok nem állnak a streaming szolgáltatás útjába, az kemény kihívója lehet a mostani mezőnynek, hiszen a TikTok jelenleg is elképesztő és évek óta töretlen népszerűségnek örvend.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid