Kiderültek a Huawei P8 részletei

0

A Huawei következő generációs zászlóshajója – ami már nem kapja meg nevében az “Ascend” előtagot – megszerezte tanúsítványát a kínai telekommunikációs hivatalnál. Ezzel együtt fel is került a TENAA honlapjára, így már nem rejtély egyetlen fontosabb jellemzője sem.

A P8-at várhatóan április 15-én mutatják majd be egy londoni céges rendezvényen. Szerencsére nem kell addig várni, ha szeretnénk nagy vonalakban megismerni a soron következő csúcsmodellt, hiszen a TENAA oldalára felkerülő adatok általában megbízhatóak.

huawei p8 tenaa

Sok meglepetés persze senkit nem fog érni, aki figyelte a korábbi pletykákat. A P8 kijelzője 5.2 hüvelykes lesz, mégpedig Full HD felbontással, ami nem meglepő, hiszen a gyártó ügyvezető igazgatója, Richard Yu korábban nyíltan kifejtette, mennyire feleslegesnek tartja az okostelefonokba szerelt QHD-s megjelenítőket.

huawei p8 tenaa 2

A fémből és kerámiából készült  – valószínűleg unibody – ház belsejében egy HiSilicon Kirin 930-as lapka fog ketyegni, ami lényegében egy házon belül előállított, 64 bites, nyolcmagos chipset. A rendszermemória 3 GB, a belső tárhely mérete pedig már alapból 32 GB lesz, de ezt akár tovább is lehet bővíteni microSD kártya segítségével.

A hátlapi kamera 13 megapixeles képek rögzítésére lesz képes, a rendszer szerepét pedig az Android 5.0 Lollipop tölti majd be, természetesen a gyártó saját, Emotion felhasználói interfészével. A pontos árat még nem ismerjük, de a szakértők becslése alapján egy 500 dollár alatti összeget fognak elkérni a Huawei P8-ért.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid