Kiesett a Huawei az 5 legnagyobb mobilgyártó közül

0

Megérkeztek a legfrissebb statisztikák arra vonatkozóan, hogy az egyes mobilgyártók mennyi okostelefont szállítottak le az elmúlt időszakban. A Huawei 6 év után először nem szerepel az 5 legjobban teljesítő vállalat között.

A Canalys kutatócég adatai szerint 2020 utolsó negyedévében tarolt az Apple, és meg is szerezték az első helyet az ünnepi időszakban 81,8 millió eladott iPhone-nal és 23%-os piaci részesedéssel. A Samsung lett a második, ők 62 millió okostelefont adtak el, ami 17%-os részesedést jelent.

A Xiaomi stabilan a harmadik, a vállalat mobiljaiból 43,4 millió fogyott a tavalyi év végén, míg a negyedik és az ötödik helyen az Oppo, illetve a Vivo áll, 32 millió fölötti eredménnyel.

A Huawei 6 évig folyamatosan ott volt az ilyen toplistákon, tavaly egy rövid ideig még az első helyet is megszerezték, most azonban már nem fértek fel a top 5 legnagyobb mobilgyártó közé. A táblázatban nem szerepel a vállalat, de egyébként a 6. helyen állnak 32 millió eladott készülékkel, nem sokkal lemaradva a Vivo-tól.

Egyesek arra gondolhatnak, hogy biztosan azért csúsztak le a listáról, mert eladták a Honort, de nem, ebben a statisztikában még az almárkával összevonva nézték a Huawei eredményeit. A kínai piacot pedig továbbra is vezeti a vállalat, de ez nem annyira meglepő.

Forrás, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid