Nem szerepeltek valami fényesen a Sony Xperia 1 II kamerái a DxOMark tesztjén

0

Tavaly februárban mutatkozott be a Sony Xperia 1 II, de csak a nyár folyamán jelent meg a készülék, a DxOMark csapata pedig most vette górcső alá annak kameráit. Habár a japán gyártó elképesztően jó szenzorokat és fényképezőgépeket gyárt, a prémium kategóriás telefon mégsem nyűgözte le különösebben a szakmai zsűrit.

Az Sony Xperia 1 II összesen 112 pontot szerzett a hátlapi kamerákra, így aztán olyan két évvel ezelőtti zászlóshajók mögé sikerült csak kerülnie, mint a Samsung Galaxy S10+ vagy a OnePlus 7 Pro, illetve pontosan ilyen eredménnyel végzett a tavaly piacra dobott Galaxy Note 20 is (az alap modell, nem az Ultra).

 

Az igazán ütős kamerával felszerelt zászlóshajók már 130 fölötti pontszámnál járnak, ide tartozik a Huawei Mate 40 Pro, a P40 Pro és a Xiaomi Mi 10 Ultra is.

A szakembereknek nem igazán tetszett a Sony csúcsmobil kamerája által produkált szűk dinamikatartomány közepes és gyenge fényviszonyok között, megbízhatatlannak találták az autofókuszt, és a telefotó képek részletességét is túl alacsonynak vélték, számos egyéb kifogásolni való mellett.

Azt viszont elismerték, hogy mobil képes volt alacsonyan tartani a zajszintet gyenge megvilágítás mellett készült fényképek esetén, és a nappali fotók széles dinamikatartománya is hozzájárult ahhoz, hogy valamelyest javuljon a végleges pontszám. Meglepő módon az ultraszéles látószögű felvételek egészen részletgazdagnak bizonyultak, ezt szintén igyekezett értékelni a szakemberekből álló stáb. Ha szeretnéd megtekinteni a Sony Xperia 1 II részletes tesztjét, akkor azt a DxOMark oldalán megteheted.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid