Rémálom lesz javítani a Galaxy S9-et

0

Azt előre lehetett sejteni, hogy az üvegből és fémből készült mobilt nem lesz egyszerű szétszedni, de sajnos még ezen kívül is akad nehezítő tényező.

Az iFixit nem tétlenkedett, és megvizsgálta, hogy mennyire lesz problémás a Galaxy S9+ javítása (a sima Galaxy S9 felépítése megegyezik). Sajnos rossz eredményt ért el a készülék, ami miatt eléggé lepontozták, így mindössze 4 pontot kapott a 10-ből.

Először is szokás szerint melegíteni kell a hátsó résznél, majd ha a ragasztó elengedett, akkor lehet óvatosan felfeszíteni, vagy erre kialakított szerszámmal leszedni a hátlapot. Az akkumulátor szintén ragasztva van, így azt cserélni sem könnyű feladat. Ezután már kicsit könnyebb dolguk volt, mivel nagyjából moduláris felépítéssel rendelkezik az új Galaxy.

A rengeteg ragasztó a vízállóság miatt fontos, és eléggé hasonlít az összeszerelés minősége a tavalyi modellekhez. A kijelző cseréje szintén nem egyszerű, mivel ahhoz is hátulról kell kezdeni a dolgot, és a fent említett módszerrel haladni befelé, és keresztül rágni magunkat a rengeteg ragasztón.

Otthon maximum profik kezdjenek hozzá a készülék szétszedéséhez, mivel kifejezetten nehézkes a dolog, és garanciavesztéshez is vezet, illetve a vízállóságnak is búcsút mondhatunk. Sajnos ezeknél a csúcsmodelleknél már számolni kell azzal, hogy probléma esetén mindenképpen szakszervizhez kell fordulnunk, akik bizony nem fogják olcsón mérni a szervizelést, mivel elég kellemetlen feladattal állnak majd szemben.

Forrás: iFixit

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid