A kijelző egyben hangszóró is lehet a Samsung Galaxy S10-ben

0

A Samsung nemrég demonstrált egy új technológiát az egyik kijelzőkkel foglalkozó konferencián, amely lényegében szükségtelenné teszi a különálló beszédhangszórót a telefonoknál. A legfrissebb hírek szerint ráadásul ez a megoldás akár már a Galaxy S10-be beépítésre kerülhet.

Az új technológia “Sound integrated into display” néven fut egyelőre, és a lényege, hogy az OLED kijelző rezegtetésével generálják a hangot, így a fülünkhöz emelve hasonlóan fog szólni a mobil, mint egy normál beszédhangszóróval.

Vivo NEX

Ez a csontvezetéses (bone-conduction) technológiára épülő megoldás nem teljesen új egyébként, hiszen ilyen van a nemrég bemutatott Vivo NEX telefonokban is, sőt, már az első generációs Xiaomi Mi MIX is hasonlóan működött, bár utóbbi még nem volt egy teljesen kiforrott megoldás. Bízunk benne, hogy a Samsungnak sikerült továbbfejlesztenie a technológiát, és korrekt hangminőséget kapunk.

A dél-koreai ETNews szerint a 2019-es Samsung csúcsmobilok már megkaphatják ezt az újfajta beszédhangszórót, és így tovább tudja csökkenteni a gyártó a káva méretét anélkül, hogy szükség lenne a benyúló félszigetre (notch). Persze így is marad pár dolog a kijelző fölött, hiszen kell majd a hely az új 3D-s kamerarendszernek és az egyéb szenzoroknak.

A Samsung Galaxy S10 valamikor 2019 elején kerülhet bemutatásra, az is lehet, hogy már januárban, ugyanis február végére egy másik nagy dobással készül a gyártó, ami nem más lesz, mint a futurisztikus hajlítható telefon.

Egyébként az említett új típusú, kijelzőbe épített hangszórót nem csak a Galaxy S10, hanem az LG G8 is meg fogja kapni a forrás szerint.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid