Kijelzőbe épített kamerával készül a Samsung

0

A szinte keret nélküli kijelzős mobilok több megoldandó problémát is felvetettek, például a kamera, a szenzorok vagy az ujjlenyomat-olvasó elhelyezése. Az utóbbit nemrég sikerült a képernyő mögé szerelni, a Samsung azonban minden mást is betenne ide.

Egy frissen beadott szabadalmi kérelem szerint a Samsung egy nagyon érdekes megoldáson dolgozik, amely tulajdonképpen egy “átlátszó” OLED kijelzőt takar, ami mögött megtalálható nem csak az ujjlenyomat-olvasó, hanem a beszédhangszóró, a szelfikamera és az egyéb szenzorok is. Ezek közül természetesen a kamera a legnagyobb szenzáció, hiszen a többire láthattunk már többé-kevésbé jól működő példát.

A Samsung fejlesztésének a lányege, hogy magas képfrissítésű kijelzőt használnak, ami szemmel nem látható módon, rendkívül sűrűn kapcsolgat ki és be. Az inaktív szakaszok alatt lép működésbe a kamera, és az így előállított képkockákból áll össze a folyamatos felvétel.

Egy ilyen megoldás révén végre valósággá válhat a teljes előlapot beterítő kijelző, és nem lesz szükség alsó és felső kávára, vagy szigetszerű kivágásra a kijelző tetején. Persze hogy mindezt mikor látjuk viszont egy valódi termékben, azt egyelőre sajnos nem tudni.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid