Forradalmi újítás a Huaweitől, elképesztően gyors töltési megoldás jön

0

A Huawei által irányított Watt Lab hamarosan egy új korszakba viheti el a gyorstöltési technológiákat – már ha hihetünk a vállalat legújabb videójának. A kínai cég nem kevesebbet állít, mint hogy a birtokukban van egy olyan eljárás, amelynek a segítségével tízszeres sebességű töltést képesek alkalmazni. Mivel az egész okostelefon-iparnak a rákfenéje a sokszor borzasztó rossz üzemidő, és a már jócskán elavult akkumulátortechnológia, egy ilyen újítást mindenki szívesen üdvözölne. Az innováció, melyet lentebb taglalni fogunk, bár valóban lenyűgözőnek látszik, azért akad vele egy kis bökkenő.

A Huawei olyan megoldást talált ki, amelynek segítségével mindössze öt perc alatt egy okostelefon akkumulátora 48%-ra tölthető. Ugyanakkor, mint ahogy a videóban is látható, az ehhez szükséges apparátus nem éppen konvencionális, az itt használt akkumulátoron sokkal több csatlakozó található, mint amennyit manapság a standard telepeken látni. Persze egy aksi részekre osztása és ezen darabok külön-külön töltése egyáltalán nem egy új ötlet, viszont fölöttébb hatékonynak mondható.

A másik, ami esetleg problémás lehet az az, hogy az akkumulátor nem a megszokott módon töltődik, hanem eltávolítják a készülékből, és egy külön eszköz segítségével hajtják végre ezt a műveletet. Jelenleg a házilag kivehető telep nem éppen egy divatos jelenség, persze ha ez a metódus hosszútávon sikeresnek bizonyul, könnyen lehet változás a mostani trendekben. Az sem kizárt, hogy ezt az egészet úgy is meg fogja tudni oldani a Huawei, hogy az aksit ne kelljen kivenni a telefonból.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy ez a videó – vagyis a benne látható tech – nem éppen friss: legelőször 2015-ben publikálták, ám a mostani felbukkanása arra utal, hogy a technológia mára kiforrta magát. Lehetséges, hogy a kínai vállalat szeretne egy kis felhajtást a projektje körül, amelyet akár az idei MWC keretein belül hivatalosan is leleplezhet működőképes és tömeggyártásra kész végleges változatban.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid