Kijelzőbe szerelt ujjlenyomat-olvasót és Snapdragon 670-et kapott az Oppo R17

0

Az Oppo nem minden puskaporát lőtte el a futurisztikus Find X készülékkel, és akadt még olyan új mobiltelefonos technológia, amit egy frissen nyilvánosságra hozott telefonnal együtt tudott útjára indítani, világelsőként. A vállalat német weboldalán listázott R17 az első olyan okosmobil, aminek a kijelzőjét Gorilla Glass 6 oltalmazza, de ezek mellett olyan érdekességeket is kapott, mint a megjelenítőbe szerelt ujjlenyomat-olvasó, vagy a teljesen új formára szabott szenzorsziget.

Az Oppo R17 az első olyan okostelefon amelynek burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 670 lapkakészletet találni. Ez egy nyolcmagos processzor, amiben két erőteljes Kryo 260 mag dolgozik együtt hat másik Kryo 360 maggal együtt. Az előbbiek 2.0, a többiek pedig 1.7 GHz-en duruzsolnak. A képfeldolgozó chip szerepét a Spectra 250, a grafikus gyorsítóét pedig az Adreno 615 kapta.

Az Oppo R17 képernyője a széleken szinte nem is kapott kávákat, alul és felül pedig csupán annyit, amennyi feltétlenül szükséges. A kijelző 6.4 colos, AMOLED panelt használ, rejtekében pedig ott található a biometrikus azonosításra szolgáló érzékelő. Ez egy optikai kialakítású apparátus, 3P Micro Lens lencsékkel.

A szenzorsziget az otthona a 25 megapixeles előlapi kamerának, amelynek f/2.0 rekeszértéke van, ezt a konstrukciót már ismerhetjük az F7, valamint a Find X készülékekből. A hátlapi kamerarendszert nem leplezték még le, de a gyártó állítása szerint képes akár több, mint 800 különböző jelenetet felismerni a mobilban dolgozó mesterséges intelligenciának köszönhetően.

Az Oppo R17 megkapta a VOOC gyorstöltést is, ami villám sebességgel képes újra bevethető állapotba hozni a telefon 3500 mAh kapacitású akkumulátorát. A mobilon a Color OS 5.2 interfész takarásában Android 8.1 Oreo rendszer fut, annak minden remek újításával.

A szombaton érkező okostelefont kétféle színben lehet majd megvásárolni, az egyik kék, a másik lila lesz. Az előbbi kékről zöldre, majd vízszínűre váltja majd a színét a megvilágítástól függően, míg az utóbbinak egy magenta, valamint ibolya színű pereme van, így ez a mobil is máshogy fest különböző szögekből.

Az Oppo R17 egy villámvásár keretében lesz először kapható augusztus 18-án, amikor majd a hivatalos árat is közzéteszik. Egyelőre csak egy kamuár virít a kínai gyártó hivatalos német oldalán, hiszen kizárt, hogy 99 999 jüanba, vagyis 14 500 dollárba kerüljön az újdonság.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid