A Galaxy Note 9 kijelzője lealázza a konkurenciát

0

A rutinos vén rókáknak ez már nem újdonság, mivel évről évre a Samsung aktuális kijelzője szokta vinni a prímet, és most sincs ez másképp.

A DisplayMate publikálta a Samsung Galaxy Note 9 mérési eredményeit, és szimplán az eddig készült legjobb kijelzőt fedezték fel a frissen megjelent készülékben. Persze ez nem meglepő, hiszen a Samsung keményen dolgozik azon, hogy élen járjon a mobilokba szánt AMOLED technológiában.

Természetesen az új panel is átesett némi fejlesztésen, és az elődhöz, illetve a Galaxy S9-hez képest is előrelépésnek lehetünk tanúi. Példának okáért a Galaxy S9 kijelzőjének színhelyessége 0.7 JNCD eltéréssel bírt a tökéleteshez viszonyítva. Ez nagyjából megkülönböztethetetlen a referencia szinttől, ám a Note 9 ezt is megdöntötte, és 0.5-ös JNCD értéket mértek rajta.

Ez még nem minden, mivel a Note 9 kijelzője 27%-kal magasabb fényerőt produkált az elődnél, az automata mód bekapcsolása esetén pedig 32%-os az előny. A Samsung legújabb Super AMOLED kijelzője 710 nites fényerőt jelenített meg teljesen fehér képernyő esetén, ami 1050 nit-re nőtt, amennyiben csak egy kisebb részt kellett megvilágítani.

Energiafelhasználás terén valószínűleg mostanra kifacsarták a maximumot a Samsung mérnökei, mivel ezen a téren nem történt előrelépés, de erre eddig sem volt panasz. Természetesen jó néhány értéket megmértek még a DM tesztelői, ahol a Note 9 kijelzője végzett az élen, így nem kérdéses az elsősége. A részletes tesztet ezen a linken találjátok.

Forrás: DisplayMate

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid