Kijött a mobilgyártók friss rangsora

0

A napokban már megírtuk, hogy a Canalys kutatóintézet szerint a Huawei átvette a vezetést a második negyedévben, teljes listát azonban akkor még nem tudtunk mutatni. Szerencsére most egy másik vállalat, az IDC kijött a saját listájával, amelyen látható az 5 legnagyobb telefongyártó rangsora.

Az IDC adatai szerint is a Huawei adta el a legtöbb okostelefont 2020 második negyedévében, nagyjából 55,8 milliót, ami 20%-os részesedést jelent. A Samsung nem sokkal lemaradva áll a második helyen 19,5%-kal.

A harmadik helyre az Apple került, ők a piac 13,5%-át szerezték meg, utánuk pedig a Xiaomi következik 10,2%-kal. Az Oppo lett az ötödik, nekik 8,6% jutott a tortából.

A Huawei sikere annak köszönhető, hogy a kérdéses időszakban Kína már nagyjából kilábalt a járványból, így elég komoly eladásokat tudtak produkálni, ami ellensúlyozta valamennyire a visszaesést a többi piacon. A Samsungnak nagyon kis részesedése van a Kínában, 1% alatti, és a fő piacaikat, mint Brazília, India, az Egyesült Államok vagy Európa, megtépázta a vírus és a lezárások, így ők közel 30%-os csökkenést könyvelhettek el az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Forrás: IDC

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid