Kimarad egy régóta várt funkció a Samsung idei okosóráiból

0

A Samsung két friss okosórával készül, a Galaxy Watch 4 és a Watch 4 Active modellekről van szó. A készülékekkel kapcsolatban lesznek komoly változások, egyfelől a gyártó Tizen rendszere helyett immáron Google Wear OS fut majd rajtuk, másfelől a vércukorszint-mérő funkció, amelynek érkezésére sokan számítottak, mégsem teszi tiszteletét az új modellekkel.

A dél-koreai MT friss jelentése szerint, amelyet a 9to5Google is publikált, 2021-ben nem a Tizen fog futni az új Galaxy Watch modelleken. Egyelőre nem egészen tiszta, miért döntött úgy a Samsung, hogy parkolópályára teszi a saját rendszerét, de talán az elérhető alkalmazások számán szeretett volna javítani a vállalat. A döntéssel a Google is jól fog járni, hiszen ha a Samsung átvált a Wear OS-re, az komoly vérfrissítést jelenthet az órákra alkotott rendszerének.

A Tizen mellett még valami hiányozni fog a Samsung vadonatúj okosóráiról. A korábbiak alapján mindenki azt feltételezte, hogy a Samsung Galaxy Watch 4 modellel együtt debütál majd a vércukorszint-mérő funkció is, ám a mostani információk alapján erre már kár számítani. A funkciót a nagy konkurens okosórája, az Apple Watch Series 7 viszont megkaphatja.

Ez azért lehet döntő fontosságú, mivel egy ilyen készülék képes lenne kiváltani a jelenlegi fájdalmas mérési megoldásokat, amiket egy érintett krónikus betegnek akár napjában többször is végre kell magán hajtania. Az ujjak szurkálása helyett igencsak csábító lehet bármilyen egyéb opció. Nem tudjuk, miért hagyja ki ezt a Samsung, hiszen ezzel számottevően meg tudná növelni az eladott órák számát.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid