Kínai alkatrészekkel lesz tele a Huawei P50

0

Az amerikai szankciók gyakorlatilag tönkretették a Huawei ellátási láncát, nagyon nehézkessé vált az alkatrészek beszerzése, és nem is fér hozzá minden szükséges összetevőhöz (vagy licenchez) a gyártó. Nagyrészt emiatt csúszik már hosszú hónapok óta a P50 széria debütálása, de az új csúcsmodellek hamarosan megérkeznek, mégpedig a szokásosnál jóval több kínai eredetű alkatrésszel.

Jelen állás szerint július 29-én mutatják be a Huawei P50 modelleket, és úgy néz ki, hogy már nem fogják tovább halasztani a debütálást. Az eddigi késések fő oka az alkatrészhiány volt, egyébként is van egy globális chiphiány, de a Huaweit leginkább az amerikai szankciók sújtják. Az egyik kínai forrás azt állítja, hogy a gyártó a hazai beszállítók révén próbálja pótolni a hiányzó összetevőket, ezért a P50 telefonok az eddigi legnagyobb arányban tartalmaznak majd kínai alkatrészeket a zászlóshajók közül.

A tavalyi modellekhez hasonlóan most is három telefonra számítunk, az alap P50 egy költségcsökkentett, “büdzsé” csúcsmobil lesz, míg a P50 Pro és a P50 Pro+ igazi prémium ajánlatok lehetnek. A telefonok kaphatók lesznek 4G-s és 5G-s változatban is, előbbiekben Snapdragon 888 dolgozhat (butított modemmel), utóbbiakban pedig Kirin lapkák.

Kamerák terén ismét nagy dobásra számítunk, ezt már megszokhattuk a Huaweitől, egy hatalmas fő szenzor és periszkópos telefotó egység is lehet majd a mobilokon. A Leica viszont lehetséges, hogy utoljára adja nevét Huawei mobilokhoz, a P50 széria után állítólag megszűnik a partnerség.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid