Megjelent a MIUI 12 a Redmi 6 és 6A modellekre, de a Xiaomi nem ajánlja a telepítést

0

Tavaly áprilisban a Xiaomi bemutatta a MIUI 12 felületet, és ezzel egyidőben publikálta azoknak az okostelefonoknak a listáját, amelyek megkapják az interfészt, ám decemberben eltűntek készülékek erről a listáról, olyan modellek, mint a Redmi 6 és a 6A. Az indokok kompatibilitási és teljesítménybeli gondok voltak, most viszont mégis megjelent a MIUI 12 ezekre a telefonokra is, de még a gyártó sem ajánlja telepítését. 

A Xiaomi tehát kiadta a MIUI 12 stabil verzióját a Redmi 6 és 6A telefonokra, de még a vállalat sem javasolja a telepítést. A Xiaomi ismét a teljesítménnyel és kompatibilitással kapcsolatos problémákkal magyarázza intését. Állításuk szerint a szoftverekkel foglalkozó részleg tesztelései alapján ez a két modell nem üti meg az OTA frissítés mércéjét, és ilyen módon nem is kapják meg a szoftvert.

Helyette fastboot csomagokat biztosítanak azok számára, akik manuálisan szeretnék telepíteni a MIUI 12-t, de ezt nem igazán ajánlják senkinek. Az új interfész nem biztosítja a készülékek zökkenőmentes működését, sőt, éppen ellenkezőleg, belassítja az alkalmazások indulását, és spontán fagyások is benne vannak a pakliban, legalábbis állítólag.

Redmi 6

Már csak két kérdésünk van: ha nem alkalmazható a frissítés, miért adták ki, és ha már megtették, miért nevezik stabilnak a buildet? Nyilván a Redmi 6 és testvére már nem mai csirke okostelefonos szemmel nézve, és a 2018-ban debütált készülékek a megjelenésükkor sem voltak atomerőművek MediaTek Helio P22 és A22 lapkakészletekkel a belsejükben. Talán a Xiaomi úgy volt vele, hogy Ti kértétek, mi megcsináltuk, de ne mondjátok, hogy mi nem figyelmeztettünk benneteket! Ti használjátok valamelyiket a két okostelefon közül?

Ez is érdekelhet:

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid