Kiraboltak egy férfit, de visszaadták a mobilját, mert az nem iPhone volt

0

Egy iPhone sokkal többet ér a feketepiacon, mint egy átlagos, Android rendszert futtató mobil, ez egyébként a legális használtpiacra is érvényes. A legtöbb tolvaj egyáltalán nem nevezhető okostelefon-szakértőnek, így aztán nem feltétlenül vannak tisztában azzal, hogy egy Samsung mobil is kerülhet annyiba, vagy akár többe is, mint egy iPhone. Ez lehet a magyarázata annak a különös történetnek, amelyet az alábbiakban elmesélünk Nektek!

Az előző hónapban történt egy Washington D. C.-ben elő házaspárral egy igencsak furcsa, de különössége ellenére sem kevésbé szomorú eset. A férj éppen munkából érkezett haza kora reggel, amikor felhívta a feleségét, hogy találkozzanak a lakásuk épülete előtt, ahol az úriember az autóját szándékozott leparkolni. A feleség így emlékszik vissza az akkor történtekre:

Mihelyt a férjem leparkolta az autót, két maszkos ember közelítette meg, fegyverrel a kézben. Kirabolták, elvettek tőle mindent, ami a zsebében volt, elvették a teherautóm kulcsait is, majd beszálltak, és elhajtottak.

Az egyik tolvaj gyalogosan közelítette meg a házaspárt, a másik pedig egy BMW-t vezetett. A feleség azt is hozzátette, hogy a rablók elvették a férje okostelefonját, majd ezután igencsak fura dolgot tettek:

Ránéztek a telefonra, majd azt mondták: ez egy Android (mobil)? Nekünk ez nem kell. Azt hittem, ez egy iPhone.

Ezt követően visszaadták a készüléket a teljesen sokkban lévő férjnek. Habár az eset mindössze pár másodperc alatt zajlott le, és a férfi valóban visszakapta a telefonját, a pártól több értékes dolgot is elvittek, köztük a már említett teherautót. A feleség szerint a jármű elengedhetetlen volt megélhetésükhöz, ételt szállított ki vele, vagyis hiába kapták vissza az készüléket, így is durván megrövidítették őket.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid