Kirin 710 VS Snapdragon 710 – íme a benchmark eredmények

0

Nem olyan régen jelent meg a Huawei Nova 3 pénztárcabarát kiadása, a Nova 3i, ami a kínai vállalat új Kirin 710 lapkakészletét használja. Mivel a processzor félre nem érthető módon igyekszik konkurenciát szolgáltatni a Qualcomm hasonló elnevezésű Snapdragon 710 chipsetének, ezért páran a GSMArena munkatársai közül úgy gondolták, csinálnak egy összehasonlítást.

Az INE-X2 modellszámot viselő Huawei Nova 3i a GeekBench futtatása közben mutatta meg mit is tud, így lehetségessé vált egy összehasonlítás a sárkányos felvezetőgyártó processzorával. Utóbbi egy felső-középkategóriás lapkának készült, lássuk, vajon a Kirin 710 felnőtt-e ehhez a feladathoz. A Snapdragon 710 olyan telefonokban végzi a számításokat, mint például a Xiaomi Mi 8 SE vagy a Vivo NEX A.

A Kirin 710 egy 12 nanométeres gyártástechnológiával készülő konstrukció, amelynek processzorában négy Cortex-A73 mag dolgozik 2.2 GHz-en, ezen felül pedig szintén négy Cortex-A53 mag, amelyek 1.7 GHz-en duruzsolnak. Ehhez képest a Qualcomm Snapdragon 710 egy valamivel modernebb 10 nanométeres csíkszélességű megoldás, két Kryo 360 Gold mag zakatol 2.2 GHz-es órajelen, amihez még hat Kryo 360 Silver mag jön 1.7 GHz-en. A technológia a Cortex-A75 és Cortex-A55 magokra van alapozva.

Egymagos mérések, a nagyobb a jobb (Kirin 970, Snapdragon 710, Kirin 710, Kirin 659)

Semmi meglepő nincs abban, hogy Snapdragon 710 kapja a nagyobb pontszámot az egymagos teljesítményteszt során, a Qualcomm meg is ígért egy 20 százalékos növekedést az A73-hoz képest. Egy az egyhez az A55 magoknak 18 százalékkal kellene gyorsabbnak lennie, mint az A53-nak, és ebbe még nem számoltuk bele a Qualcomm fejlesztéseit az ARM alap kidolgozásán. Összességében véve viszont csak 7 százalékos különbséget lehet kimutatni a többmagos mérésekben.

Többmagos mérések, a nagyobb a jobb (Kirin 970, Snapdragon 710, Kirin 710, Kirin 659)

A magokat vizsgálva láthatjuk a Kirin 710-nek négy nagyobb magja van, míg a Snapdragon 710 esetében csupán kettő ilyenről beszélhetünk. Hogy melyik teljesít jobban, az az adott szituációtól függ, ha például egy játéknak kettőnél több szálra van szüksége, a Snapdragon lapka esetében kénytelen lesz a lassabb Silver magokat is munkára fogni.

A Kirin 710 mindenesetre egy jelentős előrelépés a korábbi Kirin 659-hez képest, amelyet a Huawei eddig a különböző középkategóriás telefonokban használt (ez van pl. a P20 Lite-ban). A Kirin 710 többek között megduplázta az egymagos teljesítményt, így még véletlenül sem játszik egy ligában elődjével. Summázva: szinte semmiben sem lesz lemaradva az, aki egy Kirin 710-zel szerelt okostelefont választ egy Snapdragon 710-es mobil helyett, a különbség ugyanis nem számottevő.

Forrás: GSMArena, borító: Droidholic

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid