Kirin 990 5G lapkával és 60 megapixeles kamerával jöhet a Honor V30 Pro

0

A Honor V30 lesz a Huawei alá tartozó, elsősorban a fiatalok számára gyártott készülékekkel házaló brand következő nagy dobása. Az eddigi, valamint most kiderült információk alapján egy olyan készülék képe rajzolódik ki lelki szemeink előtt, ami még akár a Mate 30 méltó kihívója is lehet. Az újdonság két változatban lesz kapható, a Pro variáns pedig még tovább emeli a tétet.

A V30 modelleket ábrázoló fotók kerültek ki nemrégiben Kína legnépszerűbb közösségi oldalára, a Weibóra, ezeken jól látható az alapmodell négyzet elrendezésű kamerakészlete, amit a Mate 20 telefonok esetében már megismerhettünk. A V30 kétféle változatban lesz megvásárolható, a Honor V30 és a Honor V30 Pro ugyanúgy kapni fog egy kivágást a képernyőjén, itt helyezkedik el majd az előlapi kamera. Igazából a V30 Pro OLED kijelzőjén dupla lyuk lesz, míg a sima V30 egy LCD panellel büszkélkedhet majd, benne egyetlen képrögzítő egységgel.

A hátlapon található kamerarendszer mindenképpen érdemes lesz a figyelemre, mivel a híresztelések alapján az elsődleges szenzor 60 megapixeles lesz. Nem 64, tehát valószínűleg egy olyan érzékelőről van szó, amivel még nem találkozhattunk, de volt már más Huawei zászlóshajó is, amin 48 helyett 40 megapixeles kamera szolgált. A Pro abban is jobb lesz az alap modellnél, hogy a hátoldalán összesen négy kameraszenzor foglal majd helyet, míg annak, aki a V30-at vásárolja, “be kell érnie” egy triplakamerás kiépítéssel. Egyelőre nincsenek részletesebb információk a kamerákat illetően, így nem tudjuk azok pontos funkcióit, sem a felbontásukat.

Mindkét Honor márkájú zászlóshajó belsejében Kirin 990 chipset végzi majd a számításokat, egyetlen nagy különbséggel: a Pro modell a lapkakészlet olyan változatát kapja majd, melynek felszereltségét 5G modem is gazdagítja.

A Kirin 990 5G, azon túl, hogy támogatja a legújabb telekommunikációs szabványt, magasabb órajellel, valamint plusz egy NPU (mesterséges intelligencia chip) maggal bír.

A Honor V30 burkolata alatt 4000 mAh kapacitású akkumulátor szavatolja majd az energiaellátást, és a telep támogatni fogja a 22,5W-os SuperCharge gyorstöltési szabványt. Ehhez képest a Honor V30 Pro belsejében 4200 mAh-nyi kakaó feszülhet, és az aksit lehet majd táplálni 40W-os SuperCharge, valamint 15W-os indukciós töltéssel is. A szóbeszéd szerint a készülékek még ebben a hónapban megjelennek, talán egy új generációs Honor Watch Magic okosóra társaságában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid