A Redmi K20 Pro veri az iPhone XR-t, és a Pixel 3 szintjét hozza a DxOMark tesztjében

0

A DxOMark legújabb kameratesztjei alapján a Redmi K20 Pro (nálunk Xiaomi Mi 9T Pro néven fut) egy elsőrangú készülék. A kínai okostelefon által elért 102 pont elegendő arra, hogy hozza a Google Pixel 3 által produkált teljesítményt, sőt, arra is, hogy beelőzze az iPhone XR-t. Egyáltalán nem rossz egy mindössze 400 eurós telefontól, ami jóval megfizethetőbb, mint a másik két modell.

Az összesített pontszám azonban még nem minden, például állóképek készítésére a készülék 108 pontot kapott, amivel nagyon közel került a 2018-as zászlóshajókhoz, példának okáért a Samsung Galaxy Note 9 107, míg az Apple iPhone XS Max 110 pontot hozott össze ugyanezen a próbatételen. Általában véve a Redmi K20 Pro kamerái nagyon jól teljesítenek, kritikát elsősorban a korlátozott dinamika és az alkalmanként előforduló színhibák miatt kapott.

A magas pontszám hátterében a triplakamerás képrögzítő egység által alkalmazott széles, ultraszéles és telefotó lencsék állnak, melyeket csupán kevés kihívóban lehet megtalálni, főleg ebben az árszegmensben. Pontosan ezért nem kapott a Google Pixel 3 és az iPhone XR nagyobb pontszámokat.

A 2x-es telefotó kamerát mindössze átlagosnak ítélték a szakemberek, szerintük messze nincs azon a szinten, mint azok az egységek, melyek a Mi 9 vagy az Apple iPhone XS Max hátlapján teljesítenek szolgálatot, de ezt ellensúlyozza a kedvezőbb ár. A videók készítése az, amiben nem igazán sziporkázik a Redmi K20 Pro, ugyanis a készülék mozgóképek rögzítésekor mindössze 89 pontot szerzett, ami alacsonyabb, mint az idei, vagy éppen a tavalyi zászlóshajók teljesítménye. Ha netán érdekelne a DxOMark teljes jelentése, azt erre a linkre kattintva tudod megnézni.

Részlet az aktuális toplistából:

Összességében véve mi úgy gondoljuk, lenyűgöző, hogy egy ilyen úgynevezett “olcsó zászlóshajó” képes fényképezés terén tartani a lépést a nála jóval drágább, prémium kategóriás készülékekkel.

A nemzetközi piacokra egyébként Xiaomi Mi 9T Pro néven jutott el a Redmi K20 Pro, és most igen jó akciók vannak rá, érdemes megnézni az alábbi árakat. A 128 GB-os modellek különösen “olcsók” most, nem voltak még ennyiért.

Ezek hivatalos Global verziók, van bennük magyar nyelv, és ingyenes a vámmentes Priority Line szállítás.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid