Kisebb eséllyel fogjuk elveszíteni a Samsung Galaxy Ring okosgyűrűt

0

Akárcsak a híres fantasy történet ereklyéje, a Samsung Galaxy Ring is igyekszik majd visszakerülni tulajdonosához, ha az elveszítené az okosgyűrűt. Ennek sikeressége érdekében azonban nem feketemágiát, hanem egy apró LED fényforrást vet majd be a Samsung – derül ki a legfrissebb értesülésekből.

A Samsung félig-meddig már leleplezte első okosgyűrűjét, amely a Galaxy Ring néven kerül majd forgalomba. A februári MWC kiállításon megmutatták a készülék külalakját, ám a teljes bemutatóra egészen júliusig kell várnunk, amikor a következő Unpacked eseményen hajlítható okostelefonok és okosórák társaságában részletesebben is bemutatják a viselhető eszközt. Korábban már lehetett hallani a készülék akkumulátoros képességeiről, amelyek a mérettől függenek majd, illetve az sem titok már, hogy egy legalább 300 dolláros vételárra lehet számítani a kütyü kapcsán, ami jelenlegi árfolyamok mellett nagyjából 107 ezer forintot jelent.

Nemrég valaki alaposan szétnézett a Samsung Find alkalmazás forráskódjában, amely felfedett néhány további részletet a gyűrűről. Lesz egy úgynevezett Lost Mode, amely lehetővé teszi, hogy a gyűrű villogni kezdjen a könnyebb megtalálás érdekében. Az tény, hogy a félhangos, mordori nyelven történő suttogás menőbb lenne, de ez az opció is nagy segítséget jelenthet, ha meg akarjuk találni a viselhető eszközt.

A villogáshoz nyilván szükség lesz valamilyen fényforrásra, az előzetes értesülések szerint a Galaxy Ring esetében egy aprócska, LED-es megoldást fognak alkalmazni. Mindeközben a Samsung Find alkalmazás közölni fogja a felhasználóval, hogy sikerült-e villogásra bírnia az okosgyűrűt, illetve azt is, ha elvesztette vele a kapcsolatot. A Lost Mode arra is lehetőséget biztosít, hogy az alkalmazásból zároljuk a Samsung fiókot, így senki más nem tudja majd használni a gyűrűt, vagy hozzáférni annak adataihoz, ha ténylegesen odalett.

Az Oura nevű konkurens cég már kínál egy hasonló lehetőséget a saját gyűrűi mellé, ám azok csak egyfajta korlátozott módba lépnek, ha párosítani akarják őket egy másik okostelefonnal. Az üzemmód arra kényszeríti a próbálkozót, hogy állítsa vissza az Oura márkájú gyűrűt az alkalmazáson keresztül. Ez egy teljes gyári visszaállítást jelent, ami a szokásos adatvesztéssel jár, vagyis füstbe megy minden információ, amit a gyűrű a legutóbbi szinkronizáció óta begyűjtött.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid