Kiszivárgott videón a világ első feltekerhető kijelzős mobilja

0

Rendszeres olvasóink számára valószínűleg nem teljesen ismeretlen a kínai TCL neve, többek között ők azok, akik az Alcatel márkát is birtokolják, de nem csak ezért, hanem példának okáért a januárban bejelentett feltekerhető kijelzős okostelefon miatt is ismerhetjük őket. Az idei CES expón beszéltek először a gyártó munkatársai a spéci mobilról, és most napvilágra került egy rövid videó, amin a készülék prototípusát tekinthetjük meg.

A most kiszivárgott felvételen bemutatják, hogy egy 4,5 colos képernyővel rendelkező mobil miként képes 6,7 colosra “nyúlni” anélkül, hogy ez jelentősen megnövelné a készülék vastagságát. A kínai gyártó már egy ideje fejleszti a flexibilis OLED képernyőn alapuló technológiáját. A vállalat azt állítja, hogy ezek a kijelzők időtállók, simán ki lehet őket húzni legalább 200 000 alkalommal.

A videón több prototípus is feltűnik, de most a “telefon-szerű” készülékről van szó:

Az idei IFA kiállításon a gyártó bejelentette, hogy 2020 végéig nem tervezi, hogy ilyen képernyővel ellátott készülékeket dobnak piacra. Ugyanakkor Ross Young, a DisplaySearch és a DSCC alapítója azt a megjegyzést fűzte a nemrég napvilágra került videóhoz, hogy a hasonló módon innovatív eszközök gyártói között kemény verseny van, ezért a TCL mobiljára már nem kell sokat várni.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid