Kiszivárogott a Xiaomi Mi4i, a gyártó első nemzetközi mobilja

1

A kínai gyártó már kiküldte a meghívókat egy április 23-án Új-Delhiben tartandó rendezvényre, ahol egy “nemzetközi okostelefont” fednek majd fel a nagyközönség előtt. A spekulációk szerint aznap a Mi4i-t, vagyis a Xiaomi zászlóshajójának világpiacra szánt variánsát mutathatják be. A szóban forgó készülék specifikációit a GFXBench nevű szintetikus tesztprogram buktatta le, jóval a bemutató előtt.

A teszt eredményei szerint a Mi4i egy 4.9 hüvelykes Full HD kijelzővel érkezhet, amely mögött a nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 615 lapka ketyeg. A chipset órajele 1.6 GHz, és a részét képezi egy Adreno 405-ös grafikus gyorsító is. A rendszermemória mérete 2 GB, míg belső tárhely gyanánt 16 GB áll a felhasználók rendelkezésére.

Ami a kamerákat illeti, a hátlapon egy 13 megapixeles modul, míg az előlapon egy 5 megapixeles szenzor áll majd a rendelkezésünkre. A mobil támogatja két SIM kártya egyidejű kezelését, és az LTE modemnek köszönhetően nem kell lemondanunk a szélvészgyors 4G hálózatokról sem. A Xiaomi Mi4i-n már gyárilag Android 5.0.2 fog futni, természetesen a gyártó saját, MIUI 6 elnevezésű felhasználói felületével.

xiaomi mi4i benchmark

A kínaiak újdonságának ára várhatóan 192 és 208 dollár között alakul, persze azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezek a jellemzők egy kicsit gyengébbek, mint az eredeti modell esetében. Az is fontos tudnivaló, hogy bár a gyártó nemzetközi eseményként hivatkozik a 23-ai bemutatóra, a vállalat még korántsem áll arra készen, hogy minden Kínán kívüli piacra eljuttassa termékeit. Az viszont tagadhatatlan, hogy ez lesz az első Xiaomi okostelefon, amit a gyártó hazáján kívül mutatnak be.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid