Kiszivárogtak a Samsung Galaxy J5 és J7 specifikációi

0

A Samsung Galaxy J sorozat két új tagjának jellemzői kerültek napvilágra, amelyeket leginkább a középszintre szánna a dél-koreai vállalat. A szériából eddig csak az alsókategóriás J1-et ismerhettük meg közelebbről, amelyhez hamarosan csatlakozhat a J3, a J5 és a J7 is. Most a két utóbbi készülék specifikációi derültek ki.

A két készülék közül a J5 (SM-J500F) lesz a kisebb, ez 5 hüvelykes HD kijelzővel, 64 bites Qualcomm Snapdragon 410 processzorral, ‘1.5 GB RAM-mal és 8 GB belső tárhellyel igyekszik majd elnyerni a vásárlók kegyeit. A 8 GB-os háttértár sajnos nem sok mindenre elég, de szerencsére lesz memóriakártyás bővítési lehetőség. A készülék folyamatos energiaellátásáról egy 2600 mAh-s telep gondoskodik, méreteit tekintve pedig 8.5 mm-es vastagságra, valamint 149 grammos tömegre lehet majd számítani.

A J7 (SM-J700F) egy picit nagyobb képátlójú – 5.5 colos – megjelenítővel lesz szerelve, de a felbontás ugyanúgy HD marad. Az operatív memória mérete szintén 1.5 GB, belső tárhely szempontjából pedig választhatunk majd 4, illetve 8 GB-os változatot is. A J5-höz képest igazán fontos különbség a mobilt működtető lapkában található, mivel ebben a készülékben egy nyolcmagos Marvel PXA1936 chip teszi majd a dolgát, 1.2 vagy 1.5 GHz-es órajellel, kiszereléstől függően. A J7 burkolata alá egy jóval méretesebb, 3000 mAh-s akkumulátor került, ezért 21 grammal többet nyom, mint a J5, viszont érdekes módon mégis vékonyabb annál (7.9 mm).

Ami a fényképezést illeti, mindkét telefon ugyanazt az összeállítást kapja, ez pedig egy 13 megapixeles elsődleges, és egy 5 megapixeles szelfi kamerát takar, bár egy olyan változat is elképzelhető, amelyikben az előlapi modul 8 megapixeles lesz. Mindkét készülék támogatni fogja a 4G hálózatokat, és már gyárilag Android 5.1 futhat a fedélzetükön. A várható ár és megjelenési idő egyelőre nem ismert.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid