Kiszivárogtak a MIUI 14 újításai

0

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Xiaomi még ebben a hónapban leleplezi felhasználói felületének legújabb változatát, vagyis a MIUI 14-et. Az interfész számos újítással, fejlesztéssel érkezik, és most egy kiszivárgott jegyzéknek köszönhetően a hivatalos debütálás előtt betekintést nyerhetünk ezek közé.

Az új felhasználói felület tovább csiszolt rendszerarchitektúrával büszkélkedhet, ennek köszönhetően az előre telepített applikációk kevesebb helyet foglalnak majd, és nagyobb teljesítményre lesznek képesek alacsonyabb energiafogyasztás mellett. A felhasználók valószínűleg nagy örömmel fogadják majd az új személyre szabási lehetőségeket, amelyek között egy teljesen új widget formátum, kezdőképernyő-mappák és új ikonok is elérhetővé válnak.

A MIUI 14 adatvédelmi fejlesztéseket is magában foglal, példának okáért a felhasználói adatokat többé nem tárolják a felhőben, minden kapcsolódó művelet lokálisan, vagyis a készülék rendszerén belül történik. Az interfész részét képező mesterséges intelligenciára épülő hangasszisztenst további funkciókkal vértezték fel, ezentúl képes lesz dokumentumokat szkennelni, fordítani és szűrni a nem kívánt, spam hívásokat is.

A Xiaomi fejlesztett a további eszközökkel történő párosításon, az így létrejött kapcsolat stabilitásán. Elsősorban a gyártó termékeire kell ilyenkor gondolni, fülhallgatókra, táblagépekre és televízióra. Javítottak a beállítások menüben lévő keresési funkción, amely ezentúl kategóriák szerint rendezett eredményeket és keresési előzményeket is felkínál majd. Az új interfész mindezeken kívül még több vezeték nélküli kártyaolvasót támogat majd, illetve megnöveli az adatkapcsolatok sebességét mobiladat használata közben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid