A OnePlus a Samsunghoz hasonló hosszú szoftveres támogatást ígért meg a mobiljaira

0

A OnePlus komoly ígéretet tett a készülékei szoftveres támogatását illetően. A gyártó elkötelezte magát amellett, hogy ezentúl négy évig biztosítani fogja az éppen aktuális Android operációs rendszert, illetve 5 éven át a szükséges biztonsági frissítéseket egyes jövőre megjelenő készülékeihez. A OnePlus egy londoni kerekasztal-beszélgetésen erősítette meg új kötelezettségvállalását, de azt egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy mely modellek esetében lesz érvényes az új frissítési politika.

Nagy valószínűséggel a jövőre megjelenő OnePlus zászlóshajókra lesz elsősorban érvényes a kiterjesztett szoftvertámogatás, a középkategóriás modellekre nem, és a korábbi csúcsmobilokra sem, de biztosat egyelőre nem tudni.

A OnePlus és az Oppo operációs rendszerekkel foglalkozó termékfejlesztési vezetője, Gary Chan egyelőre csak annyit árult el, hogy a biztonsági frissítéseket kéthavonta fogják kiadni. A gyártó jelenleg három operációs rendszert és négy évig tartó biztonsági foltozást ígér a zászlóshajók mellé, ez az üzletpolitika minden számozott modellre érvényes a OnePlus 8-tól kezdve egészen az aktuális készülékekig.

A régebbi mobilok esetében, mint amilyenek a OnePlus 7, illetve a középkategóriás Nord készülékeknél a teljes Android verziókat biztosító támogatás két évig tart, biztonsági javításokat pedig három évig adnak ki.

Jelenleg egyébként a Google mellett a Samsung a másik olyan cég, amely akár négy évig is elérhetővé teszi a legújabb zöld robotos ökoszisztémát, de náluk ez már nem korlátozódik a csúcsmodellekre. Reméljük, hogy a többi gyártó keményen jegyzetel és hamarosan követik a Samsung példáját.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid