Kiszivárogtak a Qualcomm Snapdragon 865 jellemzői

0

Egyre közelebb van az év vége, ami azt jelenti, hogy hamarosan megismerkedhetünk azzal a lapkakészlettel, ami meghatározza majd az Android rendszerű okostelefonok felsőkategóriáját 2020-ban. Ha minden igaz, a szóban forgó chipsetet Snapdragon 865 néven fogja bemutatni a Qualcomm az idei Tech Summit rendezvényen, melyet Hawaii szigetén tart az amerikai félvezető-gyártó. Addig még van egy kis időnk, viszont a lapka jellemzői már nem titkok többé, mert valaki kiszivárogtatta őket.

Ha minden igaz, az új lapkakészlet a Samsung 7 nanométeres EUV gyártási eljárása révén készül majd, és létezni fog 4G-s, illetve 5G-s verzióban egyaránt. A konstrukció egy olyan Cortex-A77 maggal fog rendelkezni, melynek órajele 2,84 GHz lesz, aztán kapunk három szinten Cortex-A77 magot kicsit alacsonyabb órajelen, ezek 2,42 GHz-en fognak pörögni. Rajtuk kívül Cortex-A55 magok is lesznek a processzorban, egészen pontosan négy, ezeket 1,8 GHz-re kalibrálja majd a gyártó.

Ami a grafikus gyorsítást illeti, a Qualcomm Snapdragon 865 esetében egy Adreno 650 GPU-t fognak felhasználni, ami nagyjából 20 százalékkal hatékonyabb, mint elődje, az Adreno 640. Maga a CPU is gyorsabb lesz a Snapdragon 855-höz viszonyítva, mégpedig szintén 20 százalékkal. További spekulációk szerint a Snapdragon 865 támogatni fogja az LPDDR5 memóriákat. Valószínűleg a Samsung, a Xiaomi és a Sony lesznek az első gyártók, amelyek beszerelik telefonjaikba az új chipsetet, amikor megkezdik 2020-as zászlóshajóik gyártását.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid