Nőttek az okostelefon eladások, íme a TOP 5 gyártó

0

Az International Data Corporation legutóbbi jelentése szerint a globális okostelefon eladások nagyjából 0,8 százalékos növekedésre tett szert a július és szeptember közötti időszak alatt éves viszonylatban. Tavaly ilyenkor összesen 355,6 millió készüléket értékesítettek, most pedig 358,3 millión sikerült túladni. Az elemzőcég megerősítette a többi analitikus eredményeit, melyek szerint ez az első olyan negyedév az elmúlt két évben, amikor növekedést produkálnak az értékesítések ezen a piacon.

Valószínűleg titeket is érdekel, hogy mely vállalatok voltak benne az első ötben, de előrebocsátjuk, olyan hatalmas meglepetések nem lesznek. A harmadik negyedévben a Samsung adott túl a legtöbb okostelefonon, egészen pontosan 78,2 milliót sikerült értékesíteni, ami a globális piac 21,8 százalékát jelenti, és 8,3 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A második helyen a kínai Huawei áll, ők 66,6 millió készüléket adtak el, ezzel övék a nemzetközi piac 18,6 százaléka. Ami még ennél is figyelemreméltóbb az az, hogy az ázsiai gyártó 28,2 százalékkal tudta meghaladni tavalyi eredményét. A növekedés hátterében többek között a kínai vásárlók hatalmas támogatása áll, persze nem mintha máshol ne lennének népszerűek a Huawei termékei.

Az Apple a harmadik helyet tudhatja magáénak, ugyanis 46,6 millió iPhone talált gazdára a harmadik negyedévben, így a globális piac 13 százaléka az övék, viszont a tavalyi azonos időszakhoz képest 0,6 százalékos csökkenést könyvelhetnek el. A következő gyártó a Xiaomi, a nálunk is egyre népszerűbb cég 32,7 millió okostelefonon adott túl július és szeptember között, ami 3,3 százalékkal kevesebb, mint 2018-ban ugyanekkor, de így is övék a piac 9,1%-a. Az Oppo pedig az ötödik helyre került, 31,2 millió készüléket adtak el, és 4,1 százalékkal teljesítettek jobban, mint tavaly ilyenkor.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid