Kiszivárogtak a Redmi Pad SE táblagép jellemzői

0

Tavaly debütált a Redmi márka első táblagépe, a szimplán csak Redmi Pad névre keresztelt készülék, amelynek hamarosan lesz egy SE kiadása is. A vállalat egyelőre nem tett említést az újdonságról, de egy friss szivárogtatás szinte mindent lebuktatott. A várható dizájnt előzetes renderek fedik fel, de napvilágra kerültek a jellemzők és a várható árazás is.

A kiszivárgott képanyag háromféle árnyalatban mutatja a táblagépet, szürke, zöld és lila színekben. A Redmi Pad SE 11 hüvelykes, Full HD+ felbontású IPS LCD megjelenítővel lesz felszerelve, amely támogatni fogja a 90 Hz-es képfrissítési frekvenciát. A panel maximális fényereje 400 nit lesz, a pixelsűrűség pedig 207 ppi.

A tablet hátoldalán 8 megapixeles, f/2,0 rekeszértékű kamera foglal helyet, a kijelző felőli oldalra pedig egy 5 megapixeles, f/2,2 apertúrájú modul kerül majd. A tablet megkapja a FocusFrame elnevezésű funkciót, amelynek köszönhetően képes lesz követni és automatikusan középre igazítani a jelenlévőket videohívás közben. Fel-alá járkálós, ordibálós Zoom-meeting pipa.

A Redmi Pad SE burkolat alatt Snapdragon 680 lapkakészlet teljesít szolgálatot 4 GB RAM-mal, valamint 128 GB háttértárral kiegészítve. Utóbbiból egy keveset lecsíp majd magának a tablet által futtatott Android 13 alapokon nyugvó MIUI operációs rendszer. Jó hír, hogy a háttértár bővíthető lesz micro SD kártya révén.

A táblagép mobilitását egy 8000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, ami USB-C csatlakozón keresztül veszi fel a legfeljebb 10 wattos töltést. A szivárogtató szerint a készülék képes lesz akár 21 órányi folyamatos videólejátszásra vagy 12 órányi játékra egyetlen feltöltéssel.

A Redmi Pad SE fém borítással, 478 grammos súllyal, 7,36 mm-es vastagsággal rendelkezik. A táblagép a Wi-Fi és a Bluetooth 5.0 kapcsolódási lehetőségek mellett fülhallgató kimenettel is fel lesz vértezve, ujjlenyomat-olvasóra és LTE modemre azonban nem érdemes számítani, mert az eredeti modell sem rendelkezett ilyenekkel.

Támogatott lesz viszont a Redmi Stylus For Pad elnevezésű érintőtoll, a készülékre szerelt négy hangszóró pedig Dolby Atmos hangzásra is képes lesz. A Redmi Pad SE nálunk, Európában is megjelenik, ahol 190 eurót, vagyis nagyjából 72 ezer forintot kérnek majd el érte. Ez egyébként kevesebb, mint amennyiért a 3/64 GB-os Redmi Padot kínálják az öreg kontinensen, a korábbi modellért 279 eurót, vagyis olyan 107 ezer forintot kérnek el.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid