Kiszivárogtak a Samsung Galaxy A52 specifikációi és a lehetséges ára

0

Már egy ideje lehet hallani a középkategóriás Samsung Galaxy A52 készülékről, amely 4G-s és 5G-s verzióban is elérhető lesz, és most nem csak a lehetséges jellemzők, hanem az árak is kiszivárogtak. Mivel az A51 a tavalyi év legnépszerűbb Samsung telefonja volt, így érdemes figyelemmel kísérni az új generációt is.

Az új információk szerint 4G-s Galaxy A52 Vietnámban helyi pénzről átszámítva nagyjából 405-410 dolláros (~ 121 ezer Ft) áron kerül majd forgalomba. Nyilván a globális piacon a vételár régiótól függően eltérhet, de ez az infó már azért jelenthet egy kiindulási alapot. És hogy ezért az összegért milyen jellemzőket kapunk? Nos, a Galaxy A52 4G belsejében Snapdragon 720G lapkakészlet végzi majd a számításokat, a szoftveres környezet szerepét Android 11 tölti be, a zökkenőmentes működésért pedig akár 8 GB RAM is felelhet majd – de ezek nem új információk, ezeket még tavaly decemberben a Geekbench adatbázisából hámoztuk ki. A friss értesülésekből viszont kiderült az is, hogy a belső tárhely kapacitása 128 GB, a megjelenítő pedig 6,5 hüvelykes Super AMOLED konstrukció lehet. A képfrissítési rátával kapcsoltban vannak ellentmondó hírek, 60 és 90 Hz-ről is beszélnek.

Forrás: Evan Blass

A Samsung Galaxy A52 összesen 5 kamerával igyekszik csapdába ejteni a fényt, az előlapi kamera egy 32 megapixeles modul lesz, ami a kijelző felső részén egy aprócska kivágásban foglal helyet. A hátoldalon pedig már egy 64 megapixeles elsődleges képrögzítő egység lesz a főszereplő, amelyet egy 12 megapixeles, valamint két 5 megapixeles modul támogat. Az okostelefon energiaellátását egy 4500 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik ellátni, ami támogatja a 25 wattos adaptereket is, kérdés, hogy ez benne lesz-e a csomagban, vagy sem. A mobil kék, levendula, fehér és fekete színekben lesz kapható, ha minden igaz, március utolsó hetétől (Vietnámban). A koreai gyártó így igyekszik alternatívát nyújtani azoknak, akik egyébként lehet, hogy az Oppo Reno5 4G-t vásárolnák.

A készülékből lesz egy 5G-s kiadás is, ami a vietnámi árakból átszámolva nagyjából 480 dollárért (~142 ezer Ft) kerülhet forgalomba, és a burkolata alatt Snapdragon 750G zakatol majd. Ezt a verziót is a benchmark programok buktatták le először, a Geekbench listázása szerint a már említett lapkakészlet mellett Android 11 operációs rendszer, valamint kiszereléstől függően 6-8 GB RAM jellemzi majd.

Az új értesülések szerint a megjelenítő szintén 6,5 hüvelykes lesz, ugyanúgy AMOLED panelt használnak összeszerelés során, a képernyő mögött pedig egy ujjlenyomat-olvasó is helyet foglal majd. A készülék, ha minden igaz, kapható lesz fekete, fehér, ultraibolya és kék árnyalatokban egyaránt. A 3C hivatalának köszönhetően azt is tudjuk, hogy a mobil belsejébe egy 4500 mAh kapacitású akkumulátort szerelnek, akárcsak a 4G-s modellbe.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid