Kiszivárogtak a Snapdragon 6 Gen 1 jellemzői

0

Vélhetően valamikor a nem túl távoli jövőben fog debütálni a Snapdragon 6 Gen 1 elnevezésű középkategóriás lapkakészlet, amelynek a jellemzőit a hírhedt szivárogtató, Evan Blass sikeresen előásta nemrégiben. A chipset 4 nanométeres gyártási eljárással készül majd, és természetesen támogatni fogja az 5G-t is.

Blass valahonnan megszerezte a lapkakészlet előzetes adatlapját, amiről kiderül, hogy a Snapdragon 6 Gen 1 4 nanométeres gyártási eljárással fog készülni, a modellszáma az SM6450 lesz, és az 5G hálózatok mellett támogatni fogja a Qualcomm Quick Charge 4+ gyorstöltési technológiáját. A chipsetben lévő CPU Kryo magokat foglal magában, amelyek 2,2 GHz-en pörögnek, ám ezek pontos összetételét egyelőre nem tudni. A lapkakészlet képes meghajtani az akár Full HD+ felbontású és 120 Hz-es kijelzőket is, de nem okoznak számára gondot a 108 megapixeles elsődleges kamerák sem.

A Snapdragon 6 Gen 1 4K HDR videókat rögzíteni legfeljebb másodpercenként 30 képkockával fog tudni, lassított felvételeket pedig 240 fps mellett. Az adatlap szerint lassított felvételek maximális felbontása 270p, de ez valószínűleg egy félregépelés, és 720p-ről van szó. A fent látható összesítésből sok minden kiderül, de például a grafikus gyorsító pontos típusát nem említik, és akadnak további hiányosságok is. Azért érdemes átnyálazni, nézzétek meg!

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Qualcomm mikor tervezi leleplezni a Snapdragon 6 Gen 1-et, de nem lehetetlen, hogy a csúcskategóriás Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet társaságában mutatják be az amerikai gyártó éves konferenciáján, amelyre novemberben kerül sor. Persze arra is van esély, hogy már hamarabb debütál a középkategóriás chipset.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid