Kiszivárogtak a Sony okostelefonos tervei 2020-ra

0

Két dolog biztos a japán Sonyval kapcsolatban: az egyik, hogy sosem álltak be a sorba, mindig a maguk útját járták, már ami az okostelefonok fejlesztését és gyártását illeti, a másik pedig az, hogy egy ideje már nem nagyon brillíroznak az eladások terén. Ennek ellenére a gyártó cseppet sem óhajtja feladni telefonos részlegét, és továbbra is fejleszti az újabb és újabb mobilokat. Egy friss szivárogtatás azt is leleplezte, mivel készülnek a japánok jövőre, akik – ha hinni lehet ezeknek a pletykáknak – elsősorban a felsőkategóriára fognak koncentrálni.

Az új infók szerint a Sony jövőre összesen négy zászlóshajót, valamint legalább három középkategóriás készüléket igyekszik majd piacra dobni. Mindegyik zászlóshajóban Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet végzi majd a számításokat, és az összes támogatni fogja az 5G hálózatokat. A középkategóriába tartozó modelleket Qualcomm Snapdragon 735 fogja hajtani, amit ugyan még nem mutattak be, de állítólag ez a chipset sem fogja nélkülözni az 5G kompatibilitást. Ha emlékeztek, valamikor júniusban felbukkant egy még nem bemutatott Sony okostelefon, ami összesen hat hátlapi kamerával borzolta a kedélyeket. Ez egyáltalán nem tűnt el a süllyesztőben, sőt, az új infók szerint nem másról van szó, mint a következő Sony csúcsmobilról, melyet 2020-ban mutatnak be, és az Xperia 0 nevet fogja viselni.

A szóbeszédek ennél tovább mentek, és még a készülék lehetséges kamerakészletét is kifejtették, állítólag az elsődleges szenzor egy 48 megapixeles egység lesz, f1,2/2,4 rekeszértékkel, miközben a munkáját egy másodlagos, 12 megapixeles egység segíti majd, ugyanilyen lencsék mögött. Aztán ott lesz egy 20 megapixeles f/2,4 modul, valamint 16, egy 8 és egy 5 megapixeles szenzor. Ha minden jól megy, jövőre az IFA kiállításon találkozni is fogunk ezzel a telefonnal.

Hogy a dolgok ne legyenek olyan egyszerűek, nemrég láttunk egy másik lehetséges csúcsmodellt, amiről azt beszélik, Xperia 3 lesz a neve, és a Sony kompakt mobiljainak sorát fogja folytatni. A képernyő 21:9 képaránnyal bír, ami mögött egy Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet végzi majd a számításokat, illetve ott lesz a hajlított hátlap, valamint a teljesen lapos előlap, ami a múltbéli és kedvelt Sony Xperia Arc formatervét idézi. Az új szóbeszédek szerint a telefon 5G modemet kap, a megjelenítő felbontása pedig QHD lesz.

Az Xperia 1 volt a japánok első csúcskategóriás mobilja idén, és az új értesülések szerint kapni fog egy felújított verziót jövőre, ami Xperia 1.1 néven kerülhet a boltok polcaira, négy hátlapi kamerával, valamint 4K felbontású képernyővel. Az Xperia 5 is kapni fog egy rancfelvarrást, az új modell Xperia 5.1 lesz, ha minden igaz, ez az Xperia 1.1 kompaktabb változata, szintén négy hátlapi képrögzítővel, valamint QHD felbontású megjelenítővel. A Sony Xperia 1.1 és 5.1 várhatóan a 2020-as MWC expón kerülnek bemutatásra.

Sony Xperia 10 Plus

A középkategóriás telefonok kötött fog hódítani a Sony Xperia 10.1, ami a jelenlegi Xperia 10 utódja, ha minden igaz, ez a készülék is megkapja a saját 5G modemet, ám a hardvert tekintve ennél többet nem árulnak el az új szóbeszédek. Az Xperia 10 Plus pedig Xperia 9.1-ként fog újjászületni, és várhatóan szintén 5G támogatással.

Nyilván 2020 még messze van, és nem is érdemes biztosra venni a pletykákat, még akkor sem, ha egyébként egészen logikus a cikkben szereplő ütemterv, és talán valóban így, vagy hasonlóan alakul a Sony következő éve. 

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid