Kivezetik a Windowsból az Android alkalmazások futtatásának lehetőségét

0

A Microsoft 2021-ben leplezte le a Windows Subsystem for Android alrendszert, amely lehetővé teszi, hogy Android operációs rendszerre írt alkalmazásokat futtassunk Windows 11 környezetben. Ez a lehetőség működik x86, x64 és ARM processzorokon egyaránt, de sajnos már nem sokáig.

A redmondi vállalat frissítette a Microsoft Learn oldalát, így tudatta, hogy a WSA támogatása megszűnik, mégpedig 2025. március 5-től. Addig viszont minden további nélkül telepíthetünk és futtathatunk alkalmazásokat, amennyiben azokat az Amazon App Store-ból töltjük le. Jövőre viszont bezár a bazár. Vagy talán mégsem?

A Windows mögött óriási közösség tevékenykedik, rengeteg olyan taggal, akik értik és művelik a programozást, ezek a felhasználók talán újraélesztik ezt a funkciót. Erre már csak azért is megvan az esély, mert néhány fejlesztő korábban rájött arra, hogyan telepítse a Google Play Áruházat annak ellenére, hogy ez a bizonyos Windows alrendszer nem támogatja ezt alapból.

Talán éppen emiatt vezetik ki az Android alkalmazások futtatásának lehetőségét a Windows 11-ből, hiszen Google Play Áruház nélkül eléggé korlátozottak a lehetőségeink, ami a felhasználok nagy részét visszatarthatja. Ha pedig valamit nem használnak, nem fogják erőltetni a fenntartását.

Öröm az ürömben, hogy a Phone Link támogatása nem ér véget, így továbbra is lesz lehetőségünk Android alkalmazások használatára Windows eszközökön, csak azok a párosított okostelefonon fognak futni, onnan lesznek streamelve. Sajnálatos módon csupán bizonyos gyártók bizonyos készülékei támogatják ezt az opciót, ezeknek a listáját erre a linkre kattintva találod.

Igazából a Google is próbálkozik azzal, hogy az Android appok futtathatóak lehessenek asztali számítógépen, ez a törekvés a Google Play Games névre hallgat. A nevéből kitalálható, hogy a fejlesztés elsősorban a játékokra fókuszál, de mivel a játékok és egyéb alkalmazások között nincs alapvető különbség, megvan benne a potenciál, hogy leváltsa a WSA-t. Azoknak pedig, akit értik a dolgukat, ott vannak az emulátorok, amelyekkel egy kellően erős hardveren hasonló eredményeket érhetnek el.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid