Kombinált azonosítási rendszerrel jöhet a Samsung Galaxy S9

0

A Samsung hamarosan érkező zászlóshajói, a Galaxy S9 és S9+ egy új kombinált azonosítási rendszerrel jöhetnek, amelynek IntelligentScan lesz a neve. A gyártó igyekszik két különböző biometrikus eljárást ötvözni a megnövelt biztonság, valamint feloldási sebesség érdekében.

A dél-koreai vállalat “Beállítások” alkalmazásában bukkantak rá a funkció leírására, ami lényegében kombinálja az arcfelismerés és az írisz-szkenner lehetőségeit. A cég szerint így sokkal jobb eredményeket lehet produkálni akár gyengébb, vagy esetleg nagyon élénk fényviszonyok között. Egy alig pár másodperces ismertető videón megtekinthető, hogy pontosan miről is van szó.

A két említett azonosítási eljárást leginkább azzal szokták támadni, hogy átverhetőek, ezek mikéntjéről mi magunk is értekeztünk már. Olyan eset is volt, ahol mindössze egy fényképre volt szükség a feloldási metódus megtévesztéséhez. Az írisz-szkenner lenne elvileg a biztonságosabb megoldás, viszont kevésbé működik jól gyenge fényviszonyok között. Úgy látszik a Samsung mérnökei szerint a kettő ötvözete lehet a tökéletes megoldás.

Az állítólag a Samsung Galaxy S9 debütálásával érkező új funkció működéséhez a jelentések alapján nem szükséges semmilyen extra hardver, így akár azok a készülékek is megkaphatják majd, amelyekben már ott van az írisz- és az arcalapú feloldás lehetősége. Gondoljunk csak a Samsung Galaxy S8, S8+ és Note 8 mobilokra!

Egyelőre a részletek homályosak, a pontos működési mechanizmus sem ismert, de egy valami biztos: alig egy hónap múlva bemutatják a Samsung Galaxy S9-et. Ha más nem, február végén biztosan válaszokat kapunk a kérdéseinkre, és kiderül mennyire hasznos az IntelligentScan, már ha valóban lesz belőle valami.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid