Komoly előrelépést hoz videós fronton a Kirin 990

0

Amint azt tudjátok, a Huawei az elmúlt években komolyan ráfeküdt a kamerafejlesztés témakörére, de maga a videókészítés rendelkezett néhány gyenge ponttal a csúcskategóriás telefonoknál. Egészen pontosan a Huawei zászlóshajók képtelenek 30 képkockánál többet rögzíteni másodpercenként 4K felbontásnál. A problémát azonban meg fogja oldani a következő felsőkategóriás Kirin lapkakészlet.

A Neowin elnevezésű, technológiával foglalkozó médiaorgánum munkatársai jelen voltak a múlt heti Huawei által szervezett sencseni fejlesztői konferencián. Az újságíró kollégák a saját fülükkel hallották, ahogyan a Huawei szóvivői megerősítik, a Kirin 990 chipset már képes lesz másodpercenként 60 képkockával rögzíteni a 4K felbontású videókat. A megfelelő kameraszenzor csupán félsiker ilyen esetekben, hiszen a telefon belsejében lévő lapkának támogatnia kell az adott képpont/másodperc mennyiséget a kijelölt felbontásnál.

Gondolom senkit sem fogok meglepni azzal, ha elárulom, hogy a HiSilicon Kirin 990 elsőként a Huawei Mate 30 telefonok belsejében kerül felhasználásra, mégpedig egy Balong 5000 5G modemmel. Ez már egy integrált megoldás lesz, ami rengeteg felszabadult helyet jelent a külsőleg csatolt 5G chipekhez képest.

Akad néhány ellentmondásos pletyka, amelyek szerint érkezik egy Kirin 985 lapka is, ami afféle Kirin 980 alternatívaként fog szolgálni, annyi extrával, hogy beépített 5G modemmel látják el a kínai gyártó mérnökei. Egyébként ha azt vesszük, hogy a Kirin 980 tavaly az IFA kiállításon került bemutatásra, könnyen lehet, hogy idén pontosan ugyanekkor, ugyanezen az expón leplezik le a Kirin 990-et (szeptember elejéről van szó).

Állítólagos Mate 30 Pro render

A jelenlegi tudásunk szerint a Huawei Mate 30 széria várhatóan szeptember 19-én lép a világot jelentő deszkákra, és azért szerencsére nem repülünk teljesen vakon, ami a specifikációkat illeti. A már említett lapkakészleten kívül úgy hírlik, olyan akkumulátort kapnak a mobilok, amely támogatja a 25W-os vezeték nélküli gyorstöltést, ezen túlmenően a kábeles, 40W-os Super Charging metódust. A bennfentesek olyan triplakamerás képrögzítő egységről beszélnek, amiben két 40 megapixeles érzékelő is helyet foglal, a szenzorokat pedig kör alakban rendezi majd el a gyártó, üveg bevonattal. A Mate 20 mobilok esetében négyzet alakú kiépítést kaptunk, szóval ez egy komoly dizájnbeli változás, remélhetőleg a rajongóknak is be fog jönni. Úgy tudjuk, a képernyő sem lesz piskóta, hiszen 6,71 inches OLED kijelzőt is emlegetnek, ami 90 Hz-es képfrissítési rátával rendelkezik majd, de vélhetően ez csak a Pro variánsra lesz érvényes.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid