Az elődjénél is kompaktabb lesz a Google Pixel 8

0
Szinte egy időben azzal, hogy napvilágra kerültek a Google Pixel 8 Prót ábrázoló renderelt képek, az alapmodell is megmutatta magát. Első pillantásra nem igazán látni változtatásokat a formatervet illetően, ugyanakkor az előzetes értesülések szerint az okostelefon jóval kisebb méretekkel érkezhet, mint elődje. Ha ez igaz, akkor a kompakt zászlóshajók szűk körébe újabb tag léphet idén.
Sejtésünk szerint a kisebb telefonok után vágyakozó felhasználók egy szerényebb, ám annál hangosabb csoportot alkothat. Mindenesetre lehetnek annyian, hogy egy-egy gyártónak megérje nekik is kedveskedni olykor. Úgy néz ki, hogy a Google is közéjük szeretne tartozni.
A Pixel 8 állítólag 150,5 x 70,8 x 8,9 mm-es méretekkel debütál, ami azt jelenti, hogy 5 milliméterrel lesz rövidebb és 2,4 milliméterrel keskenyebb, mint a jelenlegi modell, vagyis a Pixel 7.
A keresőóriás kisebbik zászlóshajója a jelenlegi 6,3 helyet 5,8 hüvelykes képernyővel debütálhat, ráadásul a renderelt képeken feltűnően vékonyabbak a megjelenítő körüli kávák. A középre igazított kamerakivágáson, ami a kijelző felső kerete alatt található, nem látni különösebb változtatást. 
A hátlapi kamerakészlet két modulból áll, amelyek továbbra is a jellegzetes sávban foglalnak helyet, ez teszi egyedivé a Google okostelefonjait. A Pixel 8 szemlátomást ismét alumíniumból készült keretet kap, amelynek jobb oldali részén találjuk a hangerőt szabályzó, illetve a bekapcsológombot is.
A készülék alján USB-C portra lehetünk figyelmesek, mégpedig egy hangszóró társaságában. Az előzetes értesülések szerint a mobil belsejében ugyanúgy Tensor G3 lapkakészlet zakatol majd, mint ahogyan a Pro modell burkolata alatt.
A Google Pixel 8 mobilokat várhatóan a májusi I/O fejlesztői konferencián fogják a nagyérdemű elé tárni. A zászlóshajók mellett megmutathatják a vállalat első hajlítható képernyős készülékét, a Pixel Foldot, illetve a középkategóriás Pixel 7a-t is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid