Koronavírus témájú reakciógombot tesztel a Facebook

0

A Facebook egy új reakciógombon dolgozik, amely a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, és bármennyire is furcsának tűnik a hír, ez nem egy áprilisi tréfa. 

A reakciógombokat 2015-ben vezették be, azóta már nem csak lájkolni lehet a posztokat, hanem különféle egyéb érzelmeket is kifejezhetünk egyetlen gombnyomással. Később felbukkantak speciális, időszakos gombok is a 6 alap reakció mellett, ilyen volt a Pride alkalmából bevezetett színes zászló, vagy az anyák napi lila virág, ami a hála kifejezésére szolgált.

Az egyik ismert forrás, aki már számos alkalommal rántotta le a leplet a Facebook újításairól, még két nappal ezelőtt (vagyis nem április elsején!) mutatta meg Twitteren, hogy egy újabb reakciógombbal készül a közösségi oldal.

Azóta több külföldi hírportálnak is megerősítette a Facebook, hogy valóban dolgoznak az új reakción, de azt nem árulták el, hogy mikor fogják bevezetni. Egyelőre tesztelés alatt áll az új gomb.

Hogy pontosan mit jelent majd a “koronavírusos” reakció, vagy mire fogják használni az emberek, azt egyelőre nem igazán tudjuk, de valószínűleg az otthonmaradásra vagy az együttérzésre utalhat a járvány miatt kialakult helyzetben.

Kis érdekesség, hogy korábban azt nyilatkozta a közösségi oldal, hogy nem lesz több időszakos reakciógomb, de úgy látszik, ez most egy speciális helyzet, és mégis szükségét érezték.

Neked tetszik a Facebook ötlete, vagy ez már túl sok?

Forrás: SMT

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid