Következő hónapban jöhet az első 192 MP-es kamerával szerelt mobil

0

Az utóbbi néhány évben újra felütötte a fejét a megapixelháború az okostelefonok világában, először jöttek a 48 MP-es, majd a 64 MP-es kamerák, most pedig 108 MP-nél járunk, több mobil is van már ilyen brutális felbontással. Úgy látszik azonban, hogy még ez sem elég, hamarosan újabb rekorder készüléket mutatnak be.

Az egyik ismert szivárogtató nemrég jelentette be a legnagyobb kínai közösségi oldalon, hogy hamarosan egy olyan mobil érkezik, amelyben 192 MP-es kamera lesz. Ráadásul nem is egy csúcskészülékről van szó, ugyanis Snapdragon 765 szériás processzor dolgozik majd benne (erre utal az SM7250 modellszám). Ezek a lapkák egyébként támogatják is ezt az extrém felbontást.

A kérdéses mobil a szivárogtató szerint már a következő hónapban, vagyis valamikor májusban bemutatásra kerül, és a processzor miatt még az is lehet, hogy nem lesz annyira brutálisan drága.

Egyébként az LG állítólag pont május közepén tervez leleplezni egy új, Snapdragon 765G chipsettel szerelt 5G-s készüléket, ami az LG G9 helyett érkezik majd, de persze ez lehet véletlen egybeesés is. Sokkal valószínűbb, hogy a Xiaomi mutatja be az első 192 MP-es telefont, ugyanis a 64 és a 108 MP-es szintet is ők ugrották meg elsőként.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid